José LUQUE maradjon a DVTK játékosa

Tisztelt Leisztinger Tamás, Dudás Hunor, Kovac Zoltán!

Az elmúlt hetekben bizakodva vártuk a bejelentést a szeretett csapatunk kapitányának szerződéshosszabbításáról. Mindannyian biztosak voltunk abban, a hozzánk eljutott információmorzsák alapján, hogy mindkét fél törekszik a megegyezésre. Csalódnunk kellett, hiszen José Luque bejelentette a visszavonulását. Sajnos, a döntésének hátterét nem ismerjük, de abban biztosak vagyunk, hogy hetekkel ezelőtt még maradni szeretett volna. Mi szurkolók vagyunk, és nem tudjuk szigorúan csak üzleti alapon nézni a klubunk működését, ezért csak az érzelmeinkről és a vágyainkról tudunk beszámolni. A DVTK szeretete nálunk egy belülről fakadó, sokszor generációkon átívelő örökség. Mi nem felvettük a klubszeretetet, hanem beleszülettünk. Az elmúlt években nagyon sok megpróbáltatásnak voltunk kitéve, de mi maradtunk az álmainknál. Ha visszanézünk a múltunkba, ez a klub sok ikont adott nekünk és apáinknak. Példaképeket, akik sokakat ösztönöztek sportra, helytállásra. Jelen korunk ikonja José Luque! Számunkra is furcsa az, hogy egy külföldi játékos testesíti meg mindazt, amit mi egy diósgyőri játékostól várunk. Akinek a profi hozzáállása és a játék iránt mutatott alázata jó példa lehet az utánpótlás játékosok számára is. Nem véletlen az, hogy az utánpótlás-edzéseken a gyerekek többnyire Luque bőrébe szeretnének bújni. Rövid idő alatt egy olyan ikon lett itt Diósgyőrben, akit vétek lenne elengedni! Mi, diósgyőri szurkolók arra kérjük a klub tulajdonosát és vezetőit, hogy kövessenek el mindent annak érdekében, hogy a csapatnak ne kelljen elveszítenie a vezérét! A szurkolóknak ne kelljen elveszíteniük ikonjukat! Gyermekeinknek ne kelljen elveszteniük a példaképüket!

Kapitány!

Sok diósgyőri szurkolóban keltettél riadalmat a pályafutásodat érintő bejelentéseddel. Mi az utolsó utáni pillanatig bíztunk abban, hogy a pályán köszönthetünk még pár évig, és nem kell búcsút intenünk neked. Arra kérünk téged, hogy fontold meg újra a döntésedet és légy nyitott a megváltoztatására! A diósgyőri család téged már régen a tagjává fogadott, és a családtagokat nem szeretnénk elveszíteni. Talán a mi hangunk nem jut el olyan erősen hozzád, ahogy kellene, de tudnod kell, hogy szükségünk van rád! De nem csak nekünk, hanem a gyermekeinknek is, akik példaképet látnak benned! Bízunk abban, hogy a klub mindent el fog követni annak érdekében, hogy megtartson! Mi arra kérünk, hogy tedd félre az esetleges sérelmeidet, és légy a kapitányunk! Mi mindig ott fogunk állni mögötted!

 

A DVTK szurkolók

 

Estimado Leisztinger Tamás, Dudás Hunor y Kovac Zoltán!

Durante las últimas semanas esperamos mucho la noticia de la renovación de nuestro querido capitán. Según las informaciones que teníamos, estabamos seguros de que negociaron con él. Nos arrepentimos porque José Luque comunicó su retirada. Por desgracia no conocemos la trastienda de su decisión, pero sabemos que hace unas semanas quería seguir jugando aquí. Como hinchas no podemos ver sólo de negocios la actividad del club, pero podemos hablar de nuestros sentimientos y deseos. El amor hacia el DVTK en nuestro caso surge dentro y vive durante muchas generaciones de una familia. Nacimos con este amor, no lo adoptamos. Los últimos años vivimos muchas cosas malas, pasamos muchos embates de la fortuna, pero seguimos soñando. En el pasado este equipo nos dió muchos ejemplos, iconos. Ejemplos que nos impulsan a practicar deportes y a luchar. El ejemplo de hoy es José Luque. Es raro que un extranjero lo es, porque esperamos este ejemplar, esta actitud de un jugador nacido en Diósgyőr. No es una casualidad que los niños quieren ser un día como él. En poco tiempo se ha convertido en un ejemplo que sería una pena dejar ir. Nosotros, los hinchas del DVTK pedimos al propietario y los líderes del club que hagan todo lo posible para no perder al adalid del equipo. No queremos perder a nuestro capitán, y los niños tampoco a su ejemplo.

¡Capitán!

A muchos fans ha asustado tu comunicado. Confiamos hasta el último momento en que te podríamos ver jugando muchos años más, no despedir. Te pedimos con respeto que pienses tu decisión y que estés abierto a cambiarlo. A los mejor nuestra voz no llega hasta el vestuario pero tienes que saber que te necesitamos mucho. No sólo nosotros, te necesitan también nuestros hijos que te consideran un ejemplo que seguir. Esperamos que el club haga todo lo que pueda para que te quedes aquí con nosotros. Te pedimos que te olvides de lo malo y sigas siendo nuestro capitán. Te prometemos que siempre estaremos aquí apoyandote crack.

 

Fans del DVTK