A közoktatásért!

Quoted post

tanerő

#214 verseny

2013-01-27 19:38

Ez egy jó példa a versenyekkel kapcsolatban, mert év közben tényleg több helyi vagy megyei versenyt írnak ki, sőt, van, hogy a gyerekek találnak maguknak, akkor ezt majd hogy intézzük? Mert mire felmegy a KIK-hez és ki tudja még kikhez :), addigra lejár a nevezés, esetleg lefut a verseny. Ja, és ha engedélyezik is, XY majd a hivatalban tudni fogja, hogy Zénókának kiváló önbizalomerősítő lenne egy kreatív megmérettetés, vagy Balázska egy hónapot szánt a felkészülésre? DEHOGY! A gyerekekből és pedagógiai helyzetekből akták lesznek. IGEN-NEM akták. Ha meg tényleg engedélyezik is, fizessük zsebből, aztán meg majd 2-3-5 hónap múlva megkapjuk a töredékét. Elvégre a 100ezres fizetésünkből erre is telik!

Válaszok

Elkeseredett

#215 Re: verseny

2013-01-27 21:10:59

#214: tanerő - verseny

Nagyon találó! Az akták megint fontosabbak leszenk, mint a gyerekek, Dehát minden központosított rendszer ilyen. Csak tudnám, miért gondolják, hogy a központosítás növeli az oktatás színvonalát. A színvonal mindig és minden rendszerben a tanárokon múlik és nem azon, aki a parancsokat adja és ellenőriz. A tanárképzésen ill. a fiatal pályakezdőkön kellene kezdeni a minőség emelését.

A tanár a mostani körülmények között rosszabbul fogja érezni magát. Nem elég, hogy a munkája körülményesebb lesz, de nyakára küldik a tanfelügyelőt, aki majd eldönti, jól tanít-e vagy sem. És - hallottam egy rádióinterjút bizonyos Prinzinger Péterrel - aki az Oktatási Hivatal elnöke, azt  nyilatkozta, hogy a tanfelügyelői jelentések a tankerülethez mennek, és "munkáltatói célokat" (sic!) is szolgálnak. Vagyis alapjai lesznek az alkalmazásról vagy elbocsátásról szóló döntéseknek.