Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

DK szimpatizáns

#14534 Mindhalálig Gyurcsány Ferenc!!!

2013-01-21 12:51

LE A FIDESSZEL, LE A JOBBIKKAL!!!

A KSH legfrissebb adatai alapján, 2012 novemberében a nettó átlagkeresetek – az előző esztendő azonos időszakához képest – alig több mint 3 százalékkal növekedtek. Így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy 2012-ben csökkent a fizetések reálértéke. Az 5 százalék fölötti infláció bedarálta a béremelkedést, tehát a legtöbb háztartásnak kevesebbre tellett tavaly, mint az azt megelőző évben.

A reálbércsökkenés – és ezzel együtt az életszínvonal romlása – egyértelműen a magas inflációval magyarázható, amely 2012-ben a legmagasabb volt az Európai Unió területén. Az infláció szeptemberben 6 százalék fölötti szinten tetőzött. Azóta viszont enyhült. 2012 novemberjében 5,2, decemberben pedig 5 százalék volt. Az éves árszínvonal-változás 5 százalék fölött volt. Az utolsó hónapok csökkenő tendenciája egyértelműen azzal magyarázható, hogy az év utolsó negyedére kifutottak a kormányzati intézkedések árszínvonal növelő hatásai, így azok már kisebb mértékben befolyásolják az árak emelkedését. Ennek fényében nehezen értelmezhető Selmeczi Gabriella pénteki kijelentése:

„Mindenkinek egyértelmű volt, hogy külső tényezők növelik az inflációt. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően pedig idén már csak három százalék körül várható annak mértéke."
A versenyszférában a legalább öt főt foglalkoztatóknál 46 ezer fővel kevesebb embert alkalmaztak, mint egy évvel korábban.  JÓ KIS CSAVAR, UGYE?

CSAK VÁROK, VÁROK A BEÍGÉRT EGYMILLIÓ MUNKAHELYBŐL EGYET!!!

Válaszok

másik DK szimpatizáns

#14535 Re: Mindhalálig Gyurcsány Ferenc!!!

2013-01-21 12:58:23

#14534: DK szimpatizáns - Mindhalálig Gyurcsány Ferenc!!!

Mire várunk még?

Pusztaszabolcson, ami fideszes fellegvárnak nevezhető, ha van baloldali összefogás, simán nyer a DK, vagy az MSZP!!!

Másik DK-szimpatizáns

#14537 Re: Mindhalálig Gyurcsány Ferenc!!!

2013-01-21 15:02:45

#14534: DK szimpatizáns - Mindhalálig Gyurcsány Ferenc!!! 

 Szimpikém azt 10 év alatt teljesítésre ígérték! Tudták már az ígéret pillanatában, hogy ugyanúgy nem lesz belőle semmi, mint az összes többi hazugságukból. Most megint elkezdtek ígérgetni és a szerencsétlen egyszerű nép azt is be fogja cumizni. Lehetne erről beszélni, majd fogok is. Most jön a kéményseprő, múlt héten nem ért ide. Kihúzok a keféjéből egy szál szőrt, hogy szerencsém legyen.