Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

DK szimpatizáns

/ #14534 Mindhalálig Gyurcsány Ferenc!!!

2013-01-21 12:51

LE A FIDESSZEL, LE A JOBBIKKAL!!!

A KSH legfrissebb adatai alapján, 2012 novemberében a nettó átlagkeresetek – az előző esztendő azonos időszakához képest – alig több mint 3 százalékkal növekedtek. Így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy 2012-ben csökkent a fizetések reálértéke. Az 5 százalék fölötti infláció bedarálta a béremelkedést, tehát a legtöbb háztartásnak kevesebbre tellett tavaly, mint az azt megelőző évben.

A reálbércsökkenés – és ezzel együtt az életszínvonal romlása – egyértelműen a magas inflációval magyarázható, amely 2012-ben a legmagasabb volt az Európai Unió területén. Az infláció szeptemberben 6 százalék fölötti szinten tetőzött. Azóta viszont enyhült. 2012 novemberjében 5,2, decemberben pedig 5 százalék volt. Az éves árszínvonal-változás 5 százalék fölött volt. Az utolsó hónapok csökkenő tendenciája egyértelműen azzal magyarázható, hogy az év utolsó negyedére kifutottak a kormányzati intézkedések árszínvonal növelő hatásai, így azok már kisebb mértékben befolyásolják az árak emelkedését. Ennek fényében nehezen értelmezhető Selmeczi Gabriella pénteki kijelentése:

„Mindenkinek egyértelmű volt, hogy külső tényezők növelik az inflációt. A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően pedig idén már csak három százalék körül várható annak mértéke."
A versenyszférában a legalább öt főt foglalkoztatóknál 46 ezer fővel kevesebb embert alkalmaztak, mint egy évvel korábban.  JÓ KIS CSAVAR, UGYE?

CSAK VÁROK, VÁROK A BEÍGÉRT EGYMILLIÓ MUNKAHELYBŐL EGYET!!!