A közoktatásért!

Quoted post


Vendég

#30 Re: Re:

2013-01-11 11:31

#29: Tudorka 2 - Re:

Költségvetés sosem volt még január elején eddig sem, amíg az önkormihoz tartoztunk, a cafetéria adható, és valszeg lesz... az elmúlt években sem volt még január első hetében! A krétát szeptemberre szoktuk megrendelni és egy egész tanévre szükséges mennyiséget.. az pedig még tart, és kitart!
De tényleg ne mondjátok, hogy az elmúlt egy hét alatt olyan változást éreztek az eddigiekhez képest, ami kibírhatatlan és működésképtelenné tett titeket!  Ugyan úgy folyik a tanítás nálunk, mint eddig; biztos lesz majd változás, de egy hét után lázadozni... nem értelek benneteket ....

Válaszok

Tudorka2

#33 Re: Re: Re:

2013-01-11 13:30:39

#30: - Re: Re:

Az ingerküszöb különböző. Talán nem kellene mindíg a beosztottak lojalitására, türelmére és túlmunkájára számítani. Problémák pedig vannak, akkor is ha bagatelizálják őket. A normális, jól szervezett működés a mérce, nem pedig az akármilyen működés.

csatang

#35 Re: Re: Re:

2013-01-11 14:44:53

#30: - Re: Re:

Való igaz, nálunk is van tanítás. Mert mi kell hozzá? Diák és tanár. És pont. És az iskola se dőlt össze, krétánk is van még. Ugyanakkor tessék megnézni, a Klebersberg honlapot. http://klik.gov.hu/tankeruleti_vezetok.html Budapest I. kerületének 11 napja nincs tankerületi igazgatója. Mire munkába állt volna kirúgták. Az igazgatónk már nem dönthet, felettese meg gyakorlatilag nincs senki aki döntene. Akihez ideiglenesen hozzácsaptak minket nem dönt bizonyos dolgokban. Így lehet pl, hogy januárban úgy fénymásolunk, hogy a fénymásolót üzemeltető cég hitelez nekünk, bízva abban, hogy majd valaki fizet neki. Más. 1 hétig nem volt (most már van) fűtés az egyik teremben, mert ennyi ideig tartott, míg az egész Gamesz/karbantartó rendszeren átment a dolog.

Tudom, egyedi esetek, végül megoldódnak majd, új a rendszer, majd kialakul. Szeprembertől profin fog menni. De ez most nem látszik. Sőt, inkább az látszik, hogy semmi nem garantálja, hogy ez a rendszer jobb lesz, mint volt. Miért kell kapkodni? Miért kell kidolgozatlan rendszert elindítani? Miért kell bizonytalanságban tartani az embereket? Nyár óta nem tudom, hogy hány dátum volt már helyi taterv ellkészítésének határidejére, mikörzben egy hete került pecsét a kerettantervekre. Mást se hallunk a sajtóból, hogy kötelező lesz a latin, mint harmadik nyelv egy 8 osztályos gimiben. A törvény ilyet meg sehol nem ír. Hogy lehet így felkészülni valamire? Hogy lehet így tervezni? Nem tudjuk, hogy mi lesz a nyugdíjas korú tanárainkkal. Ha lesz tankerüreti igazgatónk, akkor kirúgja őket? Vagy majd csak nyártól? Ha nem lesz elég tanár, aki fizikát vagy kémiát tanítson, akkor kerületen belül fogja kötelezni az ottmaradókat, hogy iskoláról iskolára járjanak? Ki fizeti a szalagavtó és milyen pénzből? Ha tavaly az önkormányzat azt mondta, hogy indíthatunk új osztályokat szeptembertől, akkor az még érvényben van, vagy még az új igazgatónak is rá kell bólintani? Hogy lehet így nyugodt légkörben tanítani?

vendég2

#41 Pánik?

2013-01-11 20:12:19

#30: - Re: Re:

Ha az ember áll a sínen és lát egy felé robogó gyorsvonatot, akkor vajon meg kell-e várnia a tényleges ütközést, ahhoz, hogy "jogosan" aggodalmaskodjon ill. pánikoljon...
:-)
Sajnos az eltelt 7 munkanap máris adott alapot a "pánikra". Hiszen az egy dolog, hogy van kréta és tanár, folyik az iskola élete - látszólag. Emellett tudjuk, hogy intézni kell a holnapi, holnaputáni ügyeket is...
Pl. A túlóraelszámolást ki csinálta meg? (határidő: január 10.) Az adózással kapcsolatos papírokat ki intézi? (határidő: január 15.) A soros lépők átsorolásait ki intézi? (határidő: január 15.) A szerződések módosításait ki intézi? (hogy ne rossz névvel/címmel jöjjenek a számlák. Határidő: már késés)
És azt hiszem, ezt a sort hosszan-hosszan lehetne sorolni...
Mi az, hogy nincs gond?????

szkeptikus

#44 Re: Re: Re:

2013-01-12 10:59:24

#30: - Re: Re:

Sajnos, nem minden iskola egyforma. Mi már több éve nem kapunk semmiféle cafetériát (már azt sem tudjuk, mi az), tehát ezzel kapcsolatban nincs változás ebben az egy hétben sem. Viszont január 3-tól nincsen csak két takarítónk az iskolában, így egész héten csak felsöpörték a tantermeket, a felsős tanulók a saját termüket takarítják, ami ugye az alsós gyerekektől nem várható el. Remélem, a szülők is észreveszik majd, és jelzik a problémát. Leveleket postára adni nem tudunk, mert nem kaptunk rá pénzt. Az iskolaigazgatónk pl. nem mer dönteni olyan ügyben, hogya saját körzeti iskolájába küldjön át tanulót, akivel pedig igen sok probléma van, szétzilálja az osztályközösséget. Vihar egy pohár vízben. Csak nehogy cunami legyen belőle.

H.R szerint az államosítás egy sikertörténet. Jó lenne, ha újra tanítana a saját maga által kidolgozott rendszerben.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-01-30 20:01:55