Tárgyalásokat a felsőoktatásért!

Quoted post


Vendég

#115 Re: Re:

2012-12-21 12:28

#112: kuruc - Re:

Most (biológusként) egy olyan hasonlat jutott az eszembe, hogy ha egy szervezetben egy sejt elkezdi megvalósítani önmagát a saját érdekei szerint, és ezt a szervezet valami immunológiai félrevezetés miatt engedi, akkor a sejt kontrollálatlanul elkezd osztódni (=rákos daganat) és ez a szervezet halálához vezet, amibe végül is ez a szerencsétlen sejt is belehal. Ha hagyja a mai állapotban lévő hazai társadalom, hogy az adófizetők pénzéből kiképzett fiatalok lelépjenek, akkor ebbe a társadalmunk bele fog roppanni, és ebbe bele fognak roppanni a lelépett diákok gyökerei is, amibe (ha maradt némi lelkiismeretük, hazaszeretetük) ezeknek a fiatalok is bele fognak roppanni.

Válaszok

danibusz

#116 Re: Re: Re:

2012-12-21 20:03:00

#115: - Re: Re:

"Ha hagyja a mai állapotban lévő hazai társadalom, hogy az adófizetők pénzéből kiképzett fiatalok lelépjenek"
Szóval ha itt marad még pár-ezer munkanélküli,akkor jobb lesz nekünk? Mivel munka nem lesz, az nem kell, csak drágán tanult emberek. Hisz akkor majd a köznép, és még ön is dőzsölni fog a pénzben! Ja, amíg tanul valaki. Utána csak nyűg lesz a nyakában.
Nem veszik észre, hogy csalogatni kéne őket, nem pedig szigorítani? Minek az, hisz kizsákmányolni egy réteget( Mely hála Istennek nem öné, igaz?) könyebb, mint munkahelyet/megélhetést teremteni...
Nem olyan villákat,stb kérek, mint ami a politikus elitnek van, hanem sima elhelyezkedést. És a nem-büfé-szakoknak persze. Mivel ön/a közember nem lát mást, csak a láblógató gazdagabb egyetemistákat! A tanuló szegényebbeket nem is veszik emberszámba. Azok biztos otthon isznak, hisz nincs pénzük már a diszkóra!


Ha volt egyetemista, akor biztos az ingyenes rendszerben. Ha volt egyetemista, Ön visszafizette már az önbe ölt pénzt? Addig kéretik csöndben maradni, amíg adó mellett nem fizette vissza az ezelőtti generáció is az "önköltségét". Hisz miatuk nincs most pénz. Mocskos ingyenélők voltak ők is, és most meg pár itt osztja az embereket.

Meg önfenntartó egyetem, de attól az állam fütyülése szerint ugráljon...
Ja, ön imádja ha ugrál, és még fizet is érte? Ja, meg nem lesz diák, pénzeket elveszik. NEM LESZ EGYETEM! Vagy csak rossz. Akkor meg nem lesz megfelelő szakember.

De ez most nem lényeg, hisz ez csak 5-10 év múlva lesz fontos. A lényeg az, hogy legyenek "igazmagyar" embereink, akik hithűk a szent határhoz...

Hallott már világhírnévről? Mit csináljanak tudósaink, ha nem léphetnek ki Magyarországról, mivel letartóztatják őket állami tulajdon ellopásával? Hisz ők azok! Így vagy magyar földön ismeretlen, vagy "hazaáruló" Magyarország nevét öregbítő.
Ön melyik lenne?