Királyi Vásár

Quoted post

Zsuzsamama

#9

2012-08-01 10:26

Kedves Erika!
Jelenleg 2 templom között élek / Bazilika és Terézvárosi templom / s a harangzúgást meg lehet szokni,különösen akkor,ha mellé még hívő is az ember.
Visszatérve a vásárra,mert itt most ez a lényeg.A Király utca meglehetősen szűkre szabott,magyarul keskeny.Hétköznap hatalmas az átmenő autóforgalom a hozzá társuló zajjal és bűzzel,ezt már megszoktuk.Közvetlenül 3 szálloda van házunk mellett,vagyis hétköznap is alig lehet közlekedni a járdán a sok bámészkodó,a járda teljes szélességében bandukoló turistától,de már ezt is megszoktuk.
Az viszont igenis irritáló,hogy a heti,jól megérdemelt pihenő napomon /szombat-vasárnap/ akkor kelljen felébrednem,amikor az első vásározók megkezdik a kipakolást,ez hajnali 1/2 6-tól folyamatos,majd még ezt megfejelve hol dobosok dübörögnek,hol táncosok visitoznak és hadd ne soroljam tovább.Végignéztem egy alkalommal az árusok kínálatát,hát az árak oly magasak,hogy még egy jól menő külföldi is hatszor meggondolja,hogy vegyen-e valamit,hát még a szűkös anyagiakkal rendelkező honfitársaim.Hétfő hajnalban meg ott marad a mindenhová szétdobált szemét.Ja,hogy olyankor azt csak az itt élők látják?Tudom,szokjunk hozzá...

Válaszok


Vendég

#12 Re: Zsuzsamama

2012-08-06 20:29:03

#9: Zsuzsamama -

Kedves Zsuzsamama, mi magunk lekontrolláljuk az utca tisztaságát a vásár utáni hétfői napon, mert nekünk kell kifizetni a takarítását. Mondhatom, olyan tiszta nem szokott lenni az utca, mint egy ilyen vásár után. Lehet, hogy még a takarítók érkezése előtt látta?

Próbálja pozítiven látni azt a tényt, hogy amennyiben sikerül az utcát felvirágoztatni (mi csináltattuk meg a Király /Kazinczy utcai játszótér tűzfalának 800 nm-es falfestését), úgy az Ön ingatlanának az értéke is nőni fog...