Királyi Vásár

Quoted post

Zsuzsamama

#3

2012-07-13 08:48

Aki a Király utca érintett szakaszán lakik,az mind utálja ezt a felhajtást.Mi csak élni szeretnénk itt nyugodtan,csendben.Én ellene vagyok a rendezvénynek.

Válaszok


Vendég

#10 Re: Zsuzsamama

2012-08-06 20:10:53

#3: Zsuzsamama -

Én, Landwehr Klára (0670-7035241) vagyok a KIRÁLYI VÁSÁR szervezője. Gondolom kedves Zsuzsamama, mint minden büszke Király utcai lakós, így Ön is tudja, hogy a Király utca Pest főutcája volt az Andrássy út  elkészültéig és utána a kereskedelem utcája lett, vagyis soha nem volt egy  "nyugodt" utca. Ha megnézi honlapunkat (www.kiralyutcadesignutca.hu) ott látni lehet 80 évvel ezelőtti Király utcai képeket, amelyek akár New York-ban is készülhettek volna. Mi ezekkel a rendezvényekkel csak az utca régi hírnevét, pezsgését és hagyományainak megfelelő üzleti és turisztikai fontosságát szeretnénk visszahozni.

Ennek érdekében sok  Önnek az az "áldozat", hogy délelőtt 10 óra éste 20 óra között el kell viselniük a vásárt, amely sok kulturális programot, kellemes szórakozást ad sok embernek?

Mi a KIRÁLYI VÁSÁR ötletét Bécsből hoztuk, ahol évente 200 (!) utcai rendezvényt szerveznek az utcai vállalkozókból alakult egyesületek a bécsi Főpolgármesteri  Hivatal és a bécsi Kereskedelmi és Ipari Kamara segítségével. Ezek az utcai vásárok is hozzájárulnak ahhoz, hogy Bécs a világ 2. legélhetőbb városa, Bécsben 10 x annyi turista van, mint Budapesten és persze ezzel összefüggésben sokkal jobb bevételei vannak a városnak is.

Ami máshol ca. 30 éve jól működik, az miért nem jó itt Budapesten?

Köszönettel

landwehr.klara@kiralyutcadesignutca.hu