Hands off culture and media in Hungary!

Quoted post

Végső Zoltán
Vendég

#34 Re: Ki írja alá?

2010-12-15 22:51

#33: Lengyel Anna - Ki írja alá? 

Azt gondolom, hogy amíg  másik mondandóját marhaságnak nevezheti valaki, addig nehéz lesz kijönni az akol melegéből.
Én igenis annak örülnék, ha nem csak újságírók és művészek írnának alá, hanem a társadalom minden rétegéből jönnének a támogatók. És az is jó lenne, ha nem csak a baloldali média érezné magát megszorítva, hanem a jobboldalon is világossá válna, hogy ez ott is ugyanolyan veszélyes. Hol van erről az oldalak között folytatott párbeszéd?
Azt gondolom, ami itt folyik, az egyfajta pártoskodás és ha csak az a kör ír alá, aki eddig, az nem segíti, hogy a társadalom megértse ennek a törvénynek a valós, teljes társadalomra kiterjedő hatását, mert ez ebben a formájában megmarad egy ilyen befeszült, baloldali cuccnak.

Válaszok

Lengyel Anna
Vendég

#36 Re: Re: Ki írja alá?

2010-12-16 01:03:05

#34: Végső Zoltán - Re: Ki írja alá? 

Ha maga szerint ez pártoskodás, akkor nem fogunk egyetérteni. Amúgy meggyőződésem szerint felnőtt, értelmes vitában a "marhaság" szónak el kell férnie. De ebben sem kell egyetértenünk. Másfelől viszont most azt írja, hogy nem csak művészeknek és újságíróknak kéne aláírniuk (s hozzáteszem, a több tucat jeles külföldi név tulajdonosai sem érintettek, még ha múvészek is), amivel természetesen nyilván mindenki egyetért, egy órával korábban viszont azt gondolta, "semmit sem ér", ha ők is aláírják. Hát most akkor melyik? Nagy különbség.