Komárom "Pro Urbe" díjat Imre bácsinak!

Quoted post


Vendég

#62

2012-02-29 11:07

Nagyon méltánylandó az igyekezet, de sajnos ez az elismerés neki nem fog sokat jelenteni, inkább azok lelkét dédelgeti akik adják. Imre Bácsinak az a legjobb, ha szeretik, tisztelik és ha szükséges, gondoskodnak róla.

Persze, aláírom! Mert valahol az én elvesztegetett tiszteletem is benne lesz a díjban ha megkapja, de néha szégyellem, hogy bár csak rövid ideig éltem a városban de már ennyi idő is elég volt arra hogy megszokjam a látványát az utcákon, pedig őt mindig észre kellene venni, mert NEM az utca része, hanem egy -sajnos- múlékony tünemény! Adjunk neki díjat, de ha "csak" tiszteljük azt Ő jobban fogja érezni.

Válaszok


Vendég

#63 Re:

2012-02-29 13:29:49

#62: -

Köszönöm, hogy ezt leírtad és ezzel rávilágítottál egy olyan kérdésre, amire tényleg érdemes néhány gondolatot szánni. Én úgy hiszem, hogy ez a kezdeményezés túl kell, hogy mutasson azon a két közvetlen szemponton, amit fentebb leírtál - nevezetesen, hogy Imre bácsinak mit fog jelenteni a díj és hogy az átadók lelkét mennyire fogja dédelgetni a díjazás.

Van-e itt valami többről is szó?

Például:

- lehetséges-e az, hogy lesznek olyan emberek, akik továbbviszik ezt a vonalat, akik jobban oda fognak figyelni a jövőben Imre bácsira és a többi "tüneményre"....(mint például Te!)

- lehetséges-e az, hogy azok az elszürkült ideáljaink (amire különösen a mai fiataloknak lenne olyan nagy szükségük), mint a "jó végül elnyeri jutalmát", vagy "kitartó munka meghozza gyümölcsét", stb (sok ilyen van) kapnak némi támogatást ezzel a gesztussal...

- lehetséges-e az, hogy néhányan elgondolkodnak majd azon, hogy ez az egyszerű ember a maga módján, milyen értékeket állít elénk (kitartás, állhatatosság, megbízhatóság, munkaszeretet, stb.) és hogy mi magunk miért vagyunk ezeknek az értékeknek híján....

- lehetséges-e az, hogy rálátunk arra, hogy Imre bácsi a maga módján élteti bennünk a városhoz, a múltunkhoz, az egymáshoz való kötődésünket....

- stb...stb....stb....

... ezek csak kérdések..... mint ahogy Imre bácsi maga is egy nagy kérdés a számunkra:

"Megértjük-e azt, amire ez az ember a jelenlétével, az életével tanítani akar minket?".

Ha csak néhányan elgondolkodnak ezen, akkor talán már nem volt hiábavaló az "igyekezet".

 

UI: és igen, úgy gondolom, hogy mindemellett Imre bácsinak nagy örömet fog okozni a díj, és azt sem bánom, ha közben az átadók lelkét is dédelgeti a "gesztus" - legalább addig sem romlanak tovább... :)