Mondj nemet a Klubrádió megszüntetésére

Quoted post


Vendég

#5386

2012-01-28 01:08

Nem tudom, miért folyik ez az aláírésgyűjtés!!! Amikor pályáztak, alulmaradtak. Ennyi. Ez is a demokrácia tartozéka. Nem tetszik? De nem ezen műlik. Csak tessék aláírásokat gyűjteni és mellőzni a tényeket. Ez kényelmesebb!!! Ez bármit is változtat azon, hogy Klubrádió úgy lépett föl, hogy ne nyerhessen meg a frekvenciát?

Válaszok


Vendég

#5387 Re: Ezek is tények.

2012-01-28 10:57:21

#5386: -  

 Igen, maradjunk a tényeknél!

Tény, hogy úgy írták ki a pályázatot, hogy a Klubrádió /szakmai szempontból / esélytelen legyen. Miért? Tíz év óta tudott, hogy "beszélgetős" rádióról van szó. Mire írták ki? Zeneire! Pontvesztés..., hiszen aki ezt az adót hallgatják, pont azért szeretik, mert kevés a zene, sok az információ. Fel kellett volna adni a megszokott műsorszerkezetet?

Tény, hogy az elbírálásnál a szakmai múlt, igen kevés pontot hozott.  Pontveszteség.

Tény, hogy a szubjektív megítélés nagyon sokat ért. Az elérhető 12 pontból 12-t szerzett a Klubrádió, de 9-et kapott a semmiféle múlttal nem rendelkező, nyertes is.

Tény az is, hogy 50 millióra írták ki a frekvenciát. A Klubrádió 55 milliót ajánlott. Miért olyan kevés ez? Miért "vágott bele" 75 millióval /másfélszer annyival, mint a kötelező/ a nyertes? Szerinted a kereskedelemben így működnek a dolgok? Leírja az eladó, hogy mit mennyiért ad, aztán jönnek a vevők, és zárt borítékban beadják, hogy az áron felül mennyi pluszt adnak? Szerintem ez már licit kérdése. Jó, legyen licit- döntsön a pénz! Viszont akkor - a szakmailag elfogadható - pályázatok benyújtóit nyilvánosan kell versenyeztetni. Szerintem ez lett volna demokratikus és igazságos. Nem tudom, hogy ilyen magas plusz felár, hogy kerül egy pályázatba? Ennyi pénze van az egymilliós alaptőkével rendelkező aspiránsnak? Sajnos, bennem azt az érzést kelti, hogy "súgtak" neki.

Lehet, hogy nem soroltam föl mindent, ami  sokunk igazságérzetét bántja.

Az is biztos, hogy - mindezek ellenére - csak EGY ponttal maradt le a Klubrádió. Ez semmiképpen nem arra utal, hogy "gyalázatos" munkával rukkoltak elő.

Mindezen túlmenően érdemes megvizsgálni az ú.n. GYŐZTES előzetes életútját, s az azóta eltelt idő alatti ténykedését. /reklámok, műsortervek stb. st./ Néhány nap múlva ugyanis övé a pálya!!! Ezzel szemben kiderült, hogy árulja a frekvenciát. 200 millióért! Ejha! Tisztességes piaci szereplő, ugye?