Mondj nemet a Klubrádió megszüntetésére


Vendég

#5376 Re: Re: Re: LESZ MÉG MAGYAR KÖZTÁRSASÁG !!!

2012-01-27 10:23

#5355: - Re: Re: LESZ MÉG MAGYAR KÖZTÁRSASÁG !!! 

Plagizálok: "Soha fel sem merült a Fidesz és a Jobbik összefogása. Antagonisztikus ellentét feszül a két tábor között..."

Ld. Tarlós István - Új Színház esete /hogy csak egy példát említsek/


Vendég

#5377 Forrás: nol.hu

2012-01-27 10:48

"Sajtókörökben terjedő hírek szerint a 95,3 MHz-es frekvenciát elnyerő Autórádió Kft. vezetése fontolgatja a cég értékesítését: kétszázmillióért eladnák azt – és ezzel a megnyert 95,3 MHz-et – írja az atv.hu. Igazolódott az – erről a Népszabadság számolt be január 14-én –, hogy az Autórádió mögött a korábban jelentős adósságot fölhalmozott Roxy Rádió áll. Az Autórádió többségi tulajdonosa és egyben egyik ügyvezető igazgatója, Tamás Hajnalka a Roxy Rádió ukrán tulajdonosának a közeli munkatársa volt. Az ukrán tulajdonú Roxy tavaly februárban azért szüntette be adását, mert nem fizette ki 91 millió forintos műsorszolgáltatási díját.
….. Tamás Hajnalka nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt: „Egyelőre nem nyilatkoznék semmilyen kérdésben […], …..Arra, hogy igaz-e, miszerint az Autórádió nyertes pályázatában benne van a Roxy mint a műsorszolgáltatás lehetséges elnevezése, nem kívánt válaszolni……


Kiricsi Karola az Egyenes Beszéd című műsorban felhívta a figyelmet, hogy az Autórádió Kft. nem adhatja el a frekvenciát, mert az még nincs a tulajdonában, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ugyanis még nem kötött vele szerződést. Az NMHH Médiatanácsának szóvivője hangsúlyozta: a frekvenciára kiírt pályázatokat nem csak a díjajánlat alapján értékelték, több objektív és szubjektív kritérium is volt. Kiricsi Karola elmondása szerint a pályázati kiírás alapja 50 millió forint volt, a Klubrádió 55 millió forintot ajánlott, az Autórádió Kft. viszont 75 milliót. Óriási kockázat ilyen alacsony ajánlatot tenni – tette hozzá a szóvivő. …….


- A két Autórádió-tulajdonos, Tamás Hajnalka és Szerémi Nóra a december 20-i eredményhirdetés óta bujkál a nyilvánosság elől, személyesen, telefonon, elektronikus levélben több alkalommal kerestük őket, mindhiába. A székhelyként megjelölt Bécsi úti irodában egyéni ügyvédek dolgoznak, oda több mint húsz cég is be van jegyezve.
- Elértük Mészáros Lajost, az Autórádió Kft. korábbi ügyvezetőjét (a cég 2011 januárjában alakult). A budaörsi lakcímű kereskedő lapunknak annyit mondott, hogy már tavaly nyáron, július végén kiszállt az Autórádió Kft.-ből. ….
- eladta az Autórádiót Tamás Hajnalkának és Szerémi Nórának. Ez a cégbírósági adatok alapján július 27-én történt. E dátumnak jelentősége van. A Médiatanács ugyanis július 21-én tette közzé a három budapesti kereskedelmi frekvenciára (közte a 95.3-ra) szóló pályázati felhívását.
Többen a Roxy visszatérésére következtettek abból, hogy Tamás Hajnalka korábban a Roxy Rádiót üzemeltető ukrán cég ügyvezetőjének, Alexander Skvortsovnak a jobbkeze volt. …
A Roxy tavaly februárban „némult el”, miután a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság 2010 decemberében felmondta a szerződését, mert több mint 91 millió forintos műsorszolgáltatási díjtartozást halmozott fel, a Roxy Rádió Kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Felettébb érdekes, hogy az online cégadatok szerint a Roxy megvásárlásakor a Pilot két ukrán tulajdonosának „kézbesítési megbízotti cége” 2008. júniustól 2009. februárig egy ügyvédi iroda, amely a 1036 Budapest, Bécsi út 52–54. címen található. Vagyis pont ugyanott, ahol 2011 februárja óta az Autórádió Kft. székhelye van……


… a Fidesz nevében Selmeczi Gabriella, aki a Klubrádió ügyéről azt írta: „A külföldi és hazai nyomásgyakorlók” nem kevesebbet kérnek, mint hogy a hatályos magyar törvények és a tisztességes gazdasági verseny szabályainak ellenében valaki csak azért, mert ők támogatják, előnyhöz juthasson. Ez az összes európai egyezménnyel, az európai értékekkel szemben áll – tette hozzá. – Ha valaki pályázik egy frekvenciára, akkor olyan ajánlatot kell beadnia, amellyel nyerni tud – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, hozzáfűzve, hogy „ha töredékét akarja fizetni, mint valaki más, akkor hiába állnak mögé a szocialisták vagy bárki a világ bármely tájáról, a hatóság nem hághatja át a magyar jogrend határait, és nem sértheti meg a tisztességes verseny szabályait. Ebben a versenyben a szabályok szerint kell nyerni, nem pedig politikai kapcsolatok révén.” Selmeczi Gabriella többször megszólalt a fantomnyertes érdekében. Közleményét is így zárta: „Éppen ezt a mutyiországot szeretnénk végre magunk mögött hagyni. Magyarországon ma már a teljesítmény, az igazi munka számít, nem pedig az, hogy a világ melyik sarkából ki mellett mekkora hatalmak emelik fel a hangjukat – zárta közleményét Selmeczi Gabriella."


Vendég

#5378

2012-01-27 11:02

A hiteles hiradáshoz MINDEN ÁLLAMPOLGÁRNAK joga van
A jog nem lehet az eltérö nézetek elfolytásának eszköze. Ha a jog ezt teszi,
meg kell változtatni!
Jogom van a SZABAD tájékoztatáshoz!


Vendég

#5379 Re: Forrás: nol.hu

2012-01-27 12:24

#5377: - Forrás: nol.hu  Ennek a cikknek az elolvasása pont az ellenkezőjét igazolja annak, mint amivel Selmeczi Gabriella magyarázza a Klubrádióval kapcsolatos eljárást. /tisztességes verseny; jogrend határai, mutyiország/ Ez lenne a tisztesség, a jogrend? A nyilvánosságot kerülő, a nyertes frekvenciát -használat nélkül, de magas felárral - áruba bocsátó tulajdonos?! Háttérben, az adósságot fölhalmozó Roxy-val?


Vendég

#5380 5352-nek.

2012-01-27 12:32

"Ha valaki pályázik egy frekvenciára, akkor olyan ajánlatot kell beadnia, amellyel nyerni tud – hangsúlyozta a Fidesz szóvivője,..."
Ha valami 50 millióra van "kiírva", miért tisztességtelen az 55 milliós ajánlat? Honnan lehet tudni, /előre/ hogy 61 millióval megnyerhető?
Számomra a 75 milliós ajánlás - sokkal inkább "mutyi"-gyanús. Főleg, hogy egy egymilliós alaptőkével rendelkező cég tette.

Vendég

#5381 Re: Re:

2012-01-27 15:23

#5375: - Re:

Hát, ha csak az buzdítaná, te nem lennél.

A bejátszáson pedig Bolgár hangja szól, hallhattuk már eleget, mikor még másik rádióban rontotta a levegőt, úgyhogy nem lehet eltéveszteni. Akkor, 2009-ben, más rádió kapcsán ez volt a véleménye. Miért baj ez? Végül is mi van abban, ha az embernek változik a véleménye?

Egyébként pedig marad hallgatnivalótok még, mert ez csak egyetlen frekvenciasáv, szól még a rádiótok másik kilencen. Miért vagyok ilyen telhetetlenek? Lehet, hogy pont a rádió vezetésének volt elég a másik kilenc, erre már nem akartak költeni, csak miért ne csinálnának még egy kis cirkuszt. Ha nem így lenne, akkor biztosan tudtak volna másként pályázni, hiszen össze is gyűjtötték rá a pénzt - tőletek. Úgyhogy blabla...

 


Vendég

#5382 Re: Re: Re: Kiemeltem, megvágtam...

2012-01-27 15:48

#5381: - Re: Re:  

Bocs, de én is "csak" kiemeltem a szövegkörnyezetből, és megvágtam a Matolcsy mondandóját. Így ez lett belőle: a 16%-os SZJA birizgálása következtében születnek a babák.

Ugyanígy jártak Bolgár György mondatai. Kiemelték a szövegkörnyezetből, és a maradékból is csak egy részt játszottak be! Hallottam az egész beszélgetést, a felvezetéssel együtt.

Megnyugodhatsz, nem a véleménye változott...... az enyém sem fog.

Gyalázat lesz, ha nem módosítják a pályázati bírálatot; különös tekintettel a nyertes Autorádió hozzáállására. /ld. fent/

Azt pedig már meg sem említem, hogy jónéhány adó INGYEN jut frekvenciához, mivel közszolgálati feladatot lát el. /mondják/ Legalább annyira közszolgálati a Klubrádió is! Érdemes hallgatni, - és nemcsak Bolgár György miatt!


Vendég

#5383 Re: Re: Re: Re: Kiemeltem, megvágtam...

2012-01-27 19:28

#5382: - Re: Re: Re: Kiemeltem, megvágtam...

A magad szempontjából bizonyára igazad van, sajnos kivágni, csúsztatni mindig lehet. Épp ez a baj, hogy legtöbben már csak a maguk szemellenzője mögül tudnak kommunikálni.

Ettől függetlenül nekem nem a Klubrádió a kedvenc adóm, Bolgár pedig egyenesen nem a kedvencem. Sem az adó, sem Bolgár stílusa nem az én stílusom. Attól mások még szerethetik, elfogadom, és csak remélni merem, hogy ezek a mások egyszer el fogják fogadni, hogy mások meg mást hallgatnak, néznek szívesebben.

 


Vendég

#5384 5383-nak!

2012-01-27 20:11

Egyetértek Veled, és nagyon köszönöm a hozzáállásod! Természetesen szíved joga, hogy kiválaszd a kedvenc rádiódat. A világ attól szép, hogy nem vagyunk egyformák! Az is jó lenne, ha a sokszínűség meg is marad/hat/na.

Vendég

#5385 Re: 5383-nak!

2012-01-27 21:09

#5384: - 5383-nak!

Örülök, hogy legalább ebben egyetértünk. Igenis, maradjon színes a világ, de ez ennek egy nagyon pici szegmense ahhoz, hogy ilyen indulatokat gerjesszen, mint amilyenek itt megjelentek a hozzászólásokban. Végül is véletlenül tévedtem rá, és kíváncsi voltam, azért olvasgattam bele a hozzászólásokba, és nagyon megdöbbentem időnként a kifejezetten alpári, ordenáré stíluson. Ez nem öregbíti a - mondjam így - klubrádiósok hírnevét, ettől nem válnak szimpatikusabbá.

Azt azonban még mindig nem értem, hogy ha az valóban igaz, hogy a Klubrádiónak csak az egyik frekvenciasávja szűnik meg, illetve a neten is hallgatható, ső, mint kiderült, akár módjuk is lett volna olyan pályázatot benyújtani, amit megnyerhettek volna, akkor mire ez a nagy felhajtás. Már megbocsáss, de ezt nem tudom másnak értékelni, mivelhogy  úgy halllottam, még Clinton asszony is ezért aggódik. Nem furcsa ez kicsit? Az nem csúsztatás, ferdítés, hogy ő ilyen információt kapott? Mert abban azért biztos vagyok, hogy nem azért szólt, mert nem tudja hallgatni ezen az egy frekvencián. Tudom, ez költői kérdés, meg azt is, hogy valószínűleg a nagypolitika része. De sokakat sértett, sért, hogy még emiatt is bele akarnak szólni a belügyeinkbe.

 


Vendég

#5386

2012-01-28 01:08

Nem tudom, miért folyik ez az aláírésgyűjtés!!! Amikor pályáztak, alulmaradtak. Ennyi. Ez is a demokrácia tartozéka. Nem tetszik? De nem ezen műlik. Csak tessék aláírásokat gyűjteni és mellőzni a tényeket. Ez kényelmesebb!!! Ez bármit is változtat azon, hogy Klubrádió úgy lépett föl, hogy ne nyerhessen meg a frekvenciát?


Vendég

#5387 Re: Ezek is tények.

2012-01-28 10:57

#5386: -  

 Igen, maradjunk a tényeknél!

Tény, hogy úgy írták ki a pályázatot, hogy a Klubrádió /szakmai szempontból / esélytelen legyen. Miért? Tíz év óta tudott, hogy "beszélgetős" rádióról van szó. Mire írták ki? Zeneire! Pontvesztés..., hiszen aki ezt az adót hallgatják, pont azért szeretik, mert kevés a zene, sok az információ. Fel kellett volna adni a megszokott műsorszerkezetet?

Tény, hogy az elbírálásnál a szakmai múlt, igen kevés pontot hozott.  Pontveszteség.

Tény, hogy a szubjektív megítélés nagyon sokat ért. Az elérhető 12 pontból 12-t szerzett a Klubrádió, de 9-et kapott a semmiféle múlttal nem rendelkező, nyertes is.

Tény az is, hogy 50 millióra írták ki a frekvenciát. A Klubrádió 55 milliót ajánlott. Miért olyan kevés ez? Miért "vágott bele" 75 millióval /másfélszer annyival, mint a kötelező/ a nyertes? Szerinted a kereskedelemben így működnek a dolgok? Leírja az eladó, hogy mit mennyiért ad, aztán jönnek a vevők, és zárt borítékban beadják, hogy az áron felül mennyi pluszt adnak? Szerintem ez már licit kérdése. Jó, legyen licit- döntsön a pénz! Viszont akkor - a szakmailag elfogadható - pályázatok benyújtóit nyilvánosan kell versenyeztetni. Szerintem ez lett volna demokratikus és igazságos. Nem tudom, hogy ilyen magas plusz felár, hogy kerül egy pályázatba? Ennyi pénze van az egymilliós alaptőkével rendelkező aspiránsnak? Sajnos, bennem azt az érzést kelti, hogy "súgtak" neki.

Lehet, hogy nem soroltam föl mindent, ami  sokunk igazságérzetét bántja.

Az is biztos, hogy - mindezek ellenére - csak EGY ponttal maradt le a Klubrádió. Ez semmiképpen nem arra utal, hogy "gyalázatos" munkával rukkoltak elő.

Mindezen túlmenően érdemes megvizsgálni az ú.n. GYŐZTES előzetes életútját, s az azóta eltelt idő alatti ténykedését. /reklámok, műsortervek stb. st./ Néhány nap múlva ugyanis övé a pálya!!! Ezzel szemben kiderült, hogy árulja a frekvenciát. 200 millióért! Ejha! Tisztességes piaci szereplő, ugye?

bubboreeek

#5388

2012-01-28 15:02

szeretem ezt a rádiót, mértéktartó, humanista, szórakoztató

Vendég

#5389

2012-01-28 16:17

Tiltakozom, az átlátszóan megszervezett manipuláció miatt, melynek során Klub rádió veszélybe került !!!
Remélem, hogy továbbra is hallgathatjuk !

Vendég

#5390

2012-01-28 21:29

Hadd szóljon!
Sombori

#5391 Re:

2012-01-28 22:01

#1: -

 

A Klubrádiót már réges-régen meg kellett volna szüntetni !


Vendég

#5392

2012-01-29 01:10

A Klub radio egy jol szervezett, kulturalt es szinvonalas radio channel. Szeretenm tovabbra is hallgatni.

Vendég

#5393 Re: Re: Szabad váltani!

2012-01-29 09:02

#5391: Sombori - Re:  

"A Klubrádiót már réges-régen meg kellett volna szüntetni !"

Egy kattintással vagy a sávválasztó gomb használatával a Klubrádió - Ön számára -  "megszűnhet." Éljen a lehetőséggel!

Másokat - köztük engem - viszont ne akarjanak megfosztani attól a jogomtól, hogy olyan emberek "társaságában" legyek, akiket szeretek, akikkel azonos állásponton vagyok, akiktől korrekt információt kapok, s akik - nem mellesleg - SOHA nem emeltek szót másik adó elhallgattatásáért


Vendég

#5394 Nem szüntetik meg a Klub Rádiót!

2012-01-30 11:17

#8: -  

Nem szüntetik meg a Klub Rádiót!

Egyszerűen arról van szó, hogy újra kellett pályázni a frekvenciát és a Klub Rádió alacsonyabb árat kínált a frekvenciáért, mint a konkurencia!

Nagyon szomorú, hogy ebből politikai ügyet kreálnak sokan, holott ez mindössze egy hibás gazdasági döntés volt!

De nincs veszve minden! A Klub Rádió megveheti majd a nyertes céget, ha annak pályázati feltételei szerinti programtervet teljesíti!


Vendég

#5395 Fejenként 6000 Ft, és újra szólhat a Klub Rádió!!!

2012-01-30 11:24

#5387: - Re: Ezek is tények. 

50%-os különbség nem kevés! Ezen nem csoda, ha elbukik valaki! Te vásárolnál olyan boltban, ahol minden 50%-kal drágább, mint ahol most vásárolsz? esetleg vásárolnál olyan boltban, ahol minden 50%-kal olcsóbb, mint ahol jelenleg vasárolsz? 50% különbség nagyon sok!

Az, hogy a Klub Rádió kevesebbet ajánlott, egy üzleti döntés volt. Hibás üzleti döntés. Most ott a lehetőség, hogy hozzon egy másik üzleti döntést: megveheti a régi frekvenciáját üzleti alapon megszerző frekvenciát, s ha teljesíti az azzal járó kötelezettségeket, tovább szólhat  Klub Rádió!

Most itt az idő, hogy a Klub Rádió rajongók a pénztárcájukba nyúljanak és megvegyék a frekvenciát kedvenc rádiójuk részére! Mindössze fejenkét 6000 Ft és újra szólhat a KR!!!

 


Vendég

#5396

2012-01-30 14:08

Nem vehetik el, mert akkor nincs szólásszabadság, SZÓLNI FOG!!!!

Vendég

#5397

2012-01-31 21:19

Szomorúnak tartom,hogy ez a dolog eddig jutott. Szégyen az ahogy a dolgok mennek, hiszen van akinek
ez a rádió nyújtja a kikapcsolódást, a szórakozást.
Gondolok itt azokra a baloldali emberekre akik nem jutnak már el az otthonukból a világba, mert nyugdíjasok, rokkantak, vagy csak egyszerűen szegények és nem tehetik meg. Szerintem a baloldali
érzelműeknek is joga van egy saját csatornához, ők sajnos nem tudnak venni maguknak.

Vendég

#5398

2012-01-31 22:13

Állítólag demokráciában élünk,szólás szabadság van!Nehéz az igazságot hallgatni,és a jogos kritikákat hallani!Ezért tenni kell valamit!!!

Vendég

#5399

2012-02-02 15:53

Szertném ha tovább szólna!

Vendég

#5400

2012-02-02 19:31

Szóljon tovább a Klubrádió!