IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Quoted post


Vendég

#271

2011-12-29 20:33

Azért fejlődött az orvostudomány, azért költünk rengeteg pénzt az eü. intézmények fenntartására, hogy sarlatánok gyakorolgassanak szülő nőkön???!!!Hogy lehet egy nő ilyen felelőtlen????
A sok alternatív felfogású anyuka szüljön kedvére a sufniban G. Á. "eredményes" közreműködése mellett, ha ez hiányzik nekik...de aztán ne rimánkodjanak rohammentőért, ha valami rosszul sül el!!!!! Én a mentősök helyében biztosan nem tennék egy lépést sem az ilyen elborult agyú,"nem szokványos" anyukákért.Viseljék a hülyeségük következményeit!!! Nem azért vannak a kórházak szakemberekkel, felszereléssel, hogy visszatérjünk a középkorba!!!!Még egy jól felszerelt kórházban is kialakulhat olyan veszélyes szülés közbeni vagy utáni szituáció, ami tragédiával végződhet!! Miért kell ennek még jóval nagyobb esélyt adni ezzel az alternatív szülési divathóborttal?????

Válaszok

Vivi

#276 Re:

2011-12-29 23:22:19

#271: -

Ugye, te is tudod, hogy vannak orszagok, most nem jut eszembe, melyik, de vagy Svedorszag, vagy valamelyik hasonlo - talan masok tudnak ebben segiteni, ahol az otthonszüles az alapvetö, es ha gond van, viszik csak korhazba a szülö nöt.

Es konlretan tudom, mert volt ismerösöm, aki otthon szült, es az egyik babajanal bizony be kellett vinni korhazba, ezzel nem volt problema.

De kivanom neked, hogy szüljel, vagy a feleseged szüljön korhazban, es lassatok, mi van, ha problema van!

Kivanok olyan szüleszt, aki nem ura a helyzetnek, akkor majd meglatnad!

Csak sajnalom a babat, ezert igazan nem is kivanok ilyet.

De ha az otthonszüles feltetelei adottak - gondolok a targyi es szemelyi feltetelekre, a terhesseg lefolyasara, a szüles varhato komplikaciomentessegere is - akkor az otthonszüles szerinte, biztonsagos. En ugy tudom, a feltetelek között aaz is benne van, hogy rövid idön belül elerhetö korhaz legyen a közelben.

De ha a mentö nem jön idejeben, vagy a mentös, vagy a korhazban levök elitelik az otthonszülest tervezö anyukat, es nem az elvarhatoan latjak el, akkor bizony gond lehet.

En azt gondolom, megfelelö felvilagositas mellett a szülönö joga, hogy valasszon, hol es hogyan kivan szülni. Termeszetesen elörelathato, vagy varhato komplikaciok eseten nem valasztando az otthonszüles.

Meg kellene teremteni a megfelelö felteteleket ahhoz, hogy valoban lehessen valasztani.

Mert az en szüleseim nem voltak a legjobbak: az elsö kettönel nem volt divat jajgatni, ha fajt - mert nem illik! En jajgattam, ha mar nem birtam, nem is kedveltek ezert.

A harmadiknal pedig a nögyogyasz nem tamogatta az erzestelenitest - nem volt semmi ellenjavallata - ezert nem kaptam erzestelenitest.

El tudtam volna a szüleseimet kevesbe fajdalmasan, es kellemesebbben is kepzelni....