Segítséget az egyedülálló szülőknek!

Quoted post


Vendég

#11

2016-10-18 11:42

Miért van az, hogy ebben az országban mindenki a markát tartja? Egyedülálló anyának/apának lenni egy korábbi felelőtlenül, vagy elhamarkodottan meghozott döntés eredménye, kivétel a házasárts/élettárs halála, de ez esetben jár az árvaellátás. 

Miért a társadalomnak kéne finanszíroni a ti rossz döntésetek eredményét? 

Nem jut nyaralásara? Nagyon sok teljes családnak sem jut! Miért nekik kéne finanszírozni a ti nyaralásotokat?

Egy egy gyermekes szülőnél kevesebb a szociális támogatás, mint egy kétgyermekesnél? Két gyermek többe kerül, mint egy...

Eleged van, hogy azért kerülsz hátrányba, mert egyedülálló szülő vagy? Mondd, hol kerülsz hátrányba? Kevesebb családi pótlékot kapsz? Ugyanazt kapod, mint akik felelősen vállaltak közös gyermeket és nem mentek szét, felesleges háborogni!

A gyereknek általában még egy szülője van, nem egyedül hoztátok össze, a gyereket ugyanúgy a másik szülőnek is finanaszírozni kell és ne az államnak tartsátok a markototkat és ne a többi adófizetőtől várjátok, hogy még több adót fizessen, azért mert ti felelőlenül vállaltatok gyermeket! Mégis mit tanulnak ezek a gyerekek ?! Azt, hogy mindig mástól várják a segítséget?!

 

Válaszok

válasz...

#18 Re:

2016-10-18 13:20:15

#11: -  

 Abban teljesen egyetértek, hogy pl. én ne kapjak plusz szociális támogatást. Nem is ezért írtam alá a petíciót. Három gyereket nevelek egyedül, de szerencsére a volt férjem támogat minket anyagilag. 

Az viszont tényleg jó lenne, ha mondjuk a 2 felnőtt + 2 gyerek jegyet használhatná 1 felnőtt + 3 gyerek (ezt szinte sehol nem engedik!)

A másik, ami miatt reagálok: sértő az általánosítás. Én pl sose akartam elválni. Ismerek anyákat, akik szintén nem önszántukból kerültek ilyen helyzetbe. Van, akinek alkoholista lett a férje, nem támogatja őket (4 gyerekkel), és nagyon tisztelem ezt a lányt, mert mindent megtesz a gyerekeiért, de eszméletlen nehezen jönnek ki. Van, akinek a volt férje szintén alkoholista, ő maga beteg, nem tud bármilyen munkát elvállalni. Velük mi legyen? 

Nem azt mondom, hogy a szociális háló tartsa őket, mert az nehezen bír már bármit is. Jól írtad: az apának kéne. De ha ő nem ad? Vagy 5300Ft-ot, mint azt az egyik hozzászóló írta? Haljanak éhen a gyerekkel? Nem költői a kérdés. Mondd, mit javasolsz nekik?


Vendég

#27 Re:

2016-10-18 15:04:50

#11: -  

 Nem értem, hogy merészelsz olyat írni, hogy felelőtlen döntést hoztunk! Nem azért vagyunk egyedülàllók, mert így akartuk! Senki nem látja a jövőt! Én is csalàdban terveztem gyereket vállalni! Nem tudom te hàzas vagy-e, van-e gyereked!? De őszintén kívànom, hogy ne kelljen átélned egy csalàd széthullásàt! Amit te is akartál, és ő is akart... Áztán szépen kisétál az ajtón.... 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-10-23 11:23:41