Segítséget az egyedülálló szülőknek!

Quoted post

válasz...

#18 Re:

2016-10-18 13:20

#11: -  

 Abban teljesen egyetértek, hogy pl. én ne kapjak plusz szociális támogatást. Nem is ezért írtam alá a petíciót. Három gyereket nevelek egyedül, de szerencsére a volt férjem támogat minket anyagilag. 

Az viszont tényleg jó lenne, ha mondjuk a 2 felnőtt + 2 gyerek jegyet használhatná 1 felnőtt + 3 gyerek (ezt szinte sehol nem engedik!)

A másik, ami miatt reagálok: sértő az általánosítás. Én pl sose akartam elválni. Ismerek anyákat, akik szintén nem önszántukból kerültek ilyen helyzetbe. Van, akinek alkoholista lett a férje, nem támogatja őket (4 gyerekkel), és nagyon tisztelem ezt a lányt, mert mindent megtesz a gyerekeiért, de eszméletlen nehezen jönnek ki. Van, akinek a volt férje szintén alkoholista, ő maga beteg, nem tud bármilyen munkát elvállalni. Velük mi legyen? 

Nem azt mondom, hogy a szociális háló tartsa őket, mert az nehezen bír már bármit is. Jól írtad: az apának kéne. De ha ő nem ad? Vagy 5300Ft-ot, mint azt az egyik hozzászóló írta? Haljanak éhen a gyerekkel? Nem költői a kérdés. Mondd, mit javasolsz nekik?

Válaszok


Vendég

#22 Re: Re:

2016-10-18 13:36:32

#18: válasz... - Re:  

 Nekem csak pár hónapja van kapcsolatom de visszont 6év alatt 0ft gyerektartás most teszek panaszthogy nem fizet gyerektartast gyerekekent 10-ezer ft sajnos az allsmnak kell de az is 3 évig fizettik továbbiakat a törvény hozza .De ettől is kevesebbet ìtél az állam ha nem dolgozik az apuka.Sajnos én nem tudok többet sajnos boldog anya helyett elkeserìtett a gyereknevelés főleg mikor segélyből éltem