Bucsui út forgalomkorlátozása

Quoted post


Vendég

#14 Re: Re:

2016-08-24 21:39

#13: Szimba - Re:  

 Mindennek meg van a saját rendeltetése, az úttest az autóké, inkább tiltsuk ki onnan a gyalogosokat, elvégre nekika járdákat építették, nem a közutat. Pontosan értem a hozzászólót, ám olybá tűnik Ön nem érti az ironiát. Adott Ön, akinek a maratonfutás a kedvenc elfoglaltsága, ezért ki szeretne sajátítani egy olyan közutat, ami mások által rendeltetésszerűen használt közút. Futni aszfalton nem túl egészséges, így javasolnám, inkább kérjen egy értelmesebb petícióban egy salakos futópályát. 

Nem láttam a nevét egyetlen világverseny dobogósai között sem. Ámbátor előfordulhat, hogy elkerülte a figyelmemet. 

Mindazonáltal megértem az úr felháborodását, egy gyenge minőségű aszfaltozott utat nem a legegészségesebb dolog gyermekek (sem felnőttek) sportolására kisajátítani, nem tesz jót az ízületeknek. Inkább kérjen egy megfelelő futópályát, ne a környékbeli ingatlantulajdonosokat bosszantsa ezzel az abszurd és teljesen indokolatlan kéréssel. 

Válaszok

csla

#15 Re: Re: Re:

2016-08-25 22:49:12

#14: - Re: Re:  

Nem, az úttest nem az autóké. Az úttest az autóké, a motoroké, a kerékpároké, de még a lovaskocsié is, a többiről nem is beszélve... sőt, bármilyen hihetetlen, még a gyalogosoké is, amennyiben nincs járda kiépítve az úttest mellett. Bizony, és mindegyik rendeltetésszerű használat.

e

#16 Re: Re: Re:

2016-08-26 06:50:03

#14: - Re: Re:  

 Kedves Szimba és Adófizető, Közlekedő!

A félreértés egyértelmű! Senki sem saját önös céljaira szertné kisajátítani az utat. Ez azoknak az autósoknak a célja, akik nem tudják normálisan használni, ezzel eleve szűkítik a használók körét is, hogy ott tudjanak száguldozni. Így is meg lehet közelíteni a kérdést.

A másik dolog: nem kell ahhoz világversenyen dobogósnak lenni, hogy egy sportolni vágyónak igényei legyenek. Bár pont Katának nagyon komoly eredményei vannak és még sok sportolónak is , akik azt az utat használják.

A salakos futópályáról pedig annyit, hogy az lenne igazán önző dolog, ha azt kérnénk.

Összegezve: szerintem nem kérünk ördögtől való dolgot, nem hiszem, hogy ezzel az ott lakóknak és a földtulajdonosoknak kárt okozunk. Amennyiben úgy gondolják, hogy mégis, vegyék fel velünk a személyes kapcsolatot és jussunk közös nevezőre. Annak több értelme van!

e

#24 Re: Re: Re:

2016-09-10 19:15:27

#14: - Re: Re:  

 

» ki szeretne sajátítani egy olyan közutat, ami mások által rendeltetésszerűen használt közút. «

Azt hiszem ez itt a legnagyobb félreértés. Nem egy ember szeretne elvenni egy utat az autós társadalomtól, hanem több száz rendszeresen itt sportoló környékbeli szeretne biztonságban lenni attól a pár autóstól, akik pár perc spórolás miatt még mindig nem hajlandóak a főutat használni. Az pedig, hogy az ottani földterület-tulajdonosok továbbra is mehetnének erre, többször is le lett írva.