Tiltassuk be az altatásokat és a sintèrtelepeket!

Quoted post


Vendég

#2 Re:

2016-08-23 07:22

#1: -  

 A kötelező ivartalanitás,csak a becsületes,és felelőségteljes gazdákat érintené.Igy is rengeteg a szígoritás,és nem változik semmi.Mert aki akarja,kijátsza a törvényeket.Mindig lesznek kidobott elhagyott állatok,az ő. sorsukon kellene enyhiteni,na meg szigoritani az állatkinzásokèrz járó büntetést.Miért kellene kötelezően ivartalanitatni?Az embereknél sem kell,pedig néha nem ártana

Válaszok


Vendég

#3 Re: Re:

2016-08-23 09:57:12

#2: - Re:  A kötelező ivartalanitás,csak a becsületes,és felelőségteljes gazdákat érintené.Igy is rengeteg a szígoritás,és nem változik semmi.Mert aki akarja,kijátsza a törvényeket.Mindig lesznek kidobott elhagyott állatok,az ő. sorsukon kellene enyhiteni,na meg szigoritani az állatkinzásokèrz járó büntetést.Miért kellene kötelezően ivartalanitatni?

 Miért kéne kötelezően ivartalanítani? Mert a felelős állattartásnál - kivéve a mindenféle szűrővizsgálaton átesett, törzskönyvezett tenyészállatokat - egyébként is alap lenne. Amúgy pedig lassan a sok szaporító és felelőtlen állattartó miatt kezelhetetlen lesz az ország kutya és macskaállománya, már 8-10-szer annyi kóbor állat van, mint ahány potenciális gazda. Ennek egy ponton véget kell vetni, ezt szolgálná a nem szűrt fajtatiszta és keverék kutyák, macskák kötelező ivartalanítása!

Miért kéne szigorítani az állattartási jogszabályokat és ezek betartatását? Talán nem ártana körülnézni!

Az országban a kutyák kb. felének se chipje, se oltása és úgy 5 percenként jön szembe az emberrel egy-egy olyan "gazdás" kutya, aminek a gazdája nagyívben lesz.rja a kötelességét, miszerint a kutyája az utcán kizárólag a kíséretében, pórázon lehetne jelen. 

A macskákról meg ne is beszéljünk...

A kötelező ivartalanítás és az állattartási szabályok szigorítása (chipelési, oltási kötelezettség kiterjesztése a macskákra is többek között) és ezek keménykezű betartatása, büntetés esetén jó vastagon fogó ceruzával. pár év alatt az összes többi jelenlegi, lassan kezelhetetlen problémát megszüntetné.

Többek között az állatkínzást is, mivel a szigorúbb szabályok miatt az állatkínzó vagy nem jutna állathoz, vagy senki nem jutna odáig, hogy végső elkeseredésében önbíráskodához folyamodik, miután nincs biztonságban a családja, vagy az állatai más felelőtlenül tartott házikedvenceitől. Mert bizony az "állatkínzás" legtöbbször oda vezethető vissza, hogy az adott ember fél, félti a családját, vagy elszakad nála a cérna, miután a kedves szomszéd kutyája már valamennyi háziállatát széttépte.

Szigorítani, de legalább 10-100-szorosára az állattartási szabályok megszegéséért járó büntetést kéne, különös tekintettel az utcán kolbászoló kutyákra, mert a gazda lusta becsukni a kaput, vagy megjavítani a kerítést.

Az összeírás is egy vicc volt, mert senki nem ellenőrizte, hogy minden kutyát chipeltetnek, oltatnak és bejelentenek-e, úgyhogy a kutyák jelentős rész - pont azok, amiknél fontos lenne- nem került a hatóság látókörébe, nincs sehol nyoma, továbbra is chipeletlen, oltatlan, az utcán kódorog és ősszel-tavasszal  összehoz jó pár kiskutyát, amik továbbra is a kóbor kutyák számát gyarapítják, oltatlanul, gazdátlanul, a hatóság számára "láthatatlanul".