Hagyják dolgozni Illés bácsit!

Quoted post

István

#16 Re:

2016-05-15 17:08

#12: -  

 Így van! Mindenkire rá kellene bízni, hogy eldöntse, akar-e az adott helyről vásárolni, vagy nem. Mindenki döntse el, hogy HACCP-t maximálisan betartó, NÉBIH által ellenőrzött steril nagyüzemi helyen, vagy kistermelőtől, kisiparostól akar vásárolni. Írassák ki az ajtóra, hogy NEM ELLENŐRZÖTT szaküzlet, onnéttól vállalja mindenki a saját kockázatot.

Minden termelővel ugyanezt csinálja a NÉBIH, irreális baromságokat várnak el. A cél az, hogy egyáltalán semmilyen természetes anyagot ne lehessen használni. Hiába elmondhatatlanul más egy olyan torta, amihez saját tojásból, saját vajjal készül a piskóta és a krém, mégsem árulható sehol. Csak a tojáspor, meg a többi nagyüzemi vacak használható mindenhez.

Válaszok


Vendég

#311 Re: Re:

2016-05-16 03:03:33

#16: István - Re:  

Használható minden természetes anyag. Sőt! Szóval amit írsz, az nem igaz. De az már igaz, hogy vannak olyan dolgok amiket nem lehet egy helyen tárolni, aminek ismert mikrobiológiai okai vannak. Vagy a megfelelő tárolási hőmérsékletek betartása és ellenőrzése is játszik. Vagy ahol a kórokozókat hőkezelés pusztítja el, ott nem bízhatunk abban, hogy "de ritkán van ilyenből életveszélyes fertőzés". 

Azt mondod, minden vásárló vállalja a kockázatot? Oké, szóval, ha egy ilyen felirat után a rosszul tárolt alapanyagtól a veled menő gyerek beteg lesz / lehet, akkor te ülsz kiskorú veszélyeztetése miatt pár évet a börtönben, az orvosi költséget nem a TB fizeti, hanem elviszik rá a házad. Erre gondoltál? 

Várjál: Ha ezt nem értő külföldi tévedne oda, akkor azok helyett az ilyet javasló ember vállalja a kockázatot? A te családod háza / lakása ússzon el, hogy lehessen gyógyítani? 

A papír amit a NÉBIH elvár azért van, hogyha valami baj van, és sok helyen volt már baj, meg lehessen találni, hogy hol volt a probléma forrása. Életeket ment. Amikor ezek hiánya miatt valaki meghal, akkor az ilyet követelő vásárlók az ötleted által okozott problémák kapcsán üljenek emberölésért életfogytig? Mondjuk veled kezdve...

Én inkább maradnék a szabályok betartásánál és betartatásánál.