Mondj nemet a József Attila-szobor áthelyezésére!

Quoted post


Vendég

#30

2011-10-21 01:03

László L. Simon
A napokban több sajtótermék valótlanságokat közölt a Kossuth tér küszöbön álló rendezéséről kialakított álláspontommal kapcsolatban, illetve azt rosszul értelmezte vagy annak lényegi elemeit elhallgatta. Ezért fontosnak tartom annak egyértelmű megfogalmazását, egyrészt a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása érdekében, másrészt hogy az ügyben kerekedett álvita helyett ismét a kultúra fontos ügyeivel foglalkozhassanak a sajtó munkatársai. Álláspontom a Kossuth tér szobrait illetően a következő:
Ha az a döntés születik, hogy a Kossuth térre Horvay János eredeti, jelenleg Dombóváron található szoborcsoportja kerüljön vissza – és az szállításra alkalmas műszaki állapotban van –, javaslom, hogy Dombóvár városa, amennyiben arra igényt tart, kapja meg a jelenleg a téren álló Kossuth-szobrot, köszönetképpen történelmi emlékművünk megőrzéséért.
Amennyiben a rendezési koncepció nem teszi lehetővé, hogy a József Attila-szobor a Kossuth téren maradjon, abban az esetben is mindenképpen Budapesten kell maradnia, és hasonlóan méltó helyre, a Duna partjára kell kerülnie a belvárosban.
L. Simon László

Válaszok


Vendég

#56 Re:

2011-10-21 12:23:07

#30: - Uram!, (talán ez a legudvariasabb megszólítás) Arra is szeretnék választ kapni, hogy 2011-ben miért kell a két háború közötti korszakot helyreállítani? Oly dícső korszak volt az? Nem valamiféle romantikus átfestésről van szó?  És mi a baj  József Attilával. Az bizonyos, hogy gondolatai hamisan csengenének a fideszi-kdnp-s  kulturharcosok szájából. na és, ne tessék szavalni... de azért mi becsülhetjük! Vagy már az sem? Minek áll útjában a szobor -de a Károlyi szoborra is érvényes ugyanez. Csak megemlítem, hogy a Széna téri Mammut építésnél sikerült építészetileg megoldani, hogy az 56-os emlékhely megmaradjon: belakanyarítottak az épületbe. Jó megoldás. talán a mélygarázs is kibirja.

 

 

Őrző

#101 Re:

2011-10-21 23:49:35

#30: -

Ki az aki a rendezési koncepciót készíti és milyen szempontok szerint? Ugye L. Simon László nem azt akarja állítani, hogy a tervezők akarják elmozdítani József Attila szobrát és nem azok, akik megrendelték a koncepciót? Hol születik a döntés, ha L. Simon Lászlónak nincs beleszólása a koncepció alakításába, akkor kinek van?

JÓZSEF ATTILA SZOBRÁNAK  VÉDELME A DEMOKRÁCIA VÉDELMÉT JELENTI, ha kell védőgyűrűvel, őrséggel, élőlánccal, a szoborhoz való láncolással védjük meg, tartsuk meg a költő szobrát. Ott a helye, ott szoktuk meg, ott találjuk jó és rosszkedvünkben is.


Vendég

#216 Re:

2011-10-25 01:34:00

#30: -

A rendezési koncepció tegye lehetővé, hogy a Kossuth téren maradjon!

 

Az a "koncepció", hogy az 1944-es állapotot kell visszaállítani, teljesen indokolatlan, hiszen nem volt az egy dicsőséges állapot. De ha mégis valaki ezt dédelgeti, akkor várja azt is, hogy időnként átsétál a téren Horthy kormányzó őfőméltósága, esetleg Gömbös Gyula, sőt  Szálasi testvér. Hajrá magyarok!


Vendég

#242 Re:

2011-10-26 00:05:43

#30: -  

 Mi a cafrangja ennek az L.Simon Lászlónak? Miért bolygatja a szobrokat? 70 évtől lefelé már mindenki erre az állapotra emlékszik vissza, így ismertük, így szerettük meg a Kossuth teret. Kisiskolásként március 15.én oda vittek minket évente koszorúzni, nem a Horvai szoborcsoporthoz, ami lehet, hogy szép, de nekünk ez kell. Ez illik a térre, ezt szeretjük. Főleg pedig József Attilát.

kGyuri0

#293 Re:

2011-10-28 11:10:08

#30: -  

 A jelenlegi rezsim szellemiségét jól jelzi a Metapedia nevű undormány két szócikke:
KonczZsuzsa és CsehTaímás.

Pártunk&Kormányunk ezzel az ordas eszmeiséggel vállal közösséget.