Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post


Vendég

#764 Re: Re:

2016-04-14 08:12

#729: - Re:  

 Nem a 20 éves tapasztalatlan dolgozók után kellene itélkezni...kedves ! Vagy esetleg úgy bánnak a vásárlólval, mint ahogy Önök velünk. Sajnos olyan világban élünk ahol az emberek lenézik a kereskedelmi dolgozót, pedig Ön 3s a többi s ugyanolyat sz..ik mint Ők. Aki nem dolgozott ebben a szakmában nem tudja mit beszél, nem hinném, hogy egy diplomás valaki többet érne vagy többet tudna, lásd.:mint pl.az ilyen emberek kedves megnyilvánulása is. A szakmunkás dolgozók legalább dolgoznak, vagyis pont annyit dolgoznak mint akár bármely hivatalban, bankban, postán stb.lévő, mert hát azért ott sem erőltetik meg magukat ha már traccs partiról beszélünk, sőt..mert ugye ott is péntek délutàn már 13után mindenki lelép, hurrá Péntek van itt a  hétvége..lehet menni shoppigolni.

Nem hiába nem mennek a mai fiatalok szakmunkásképzőkbe csakis az egyetem létezik számukra, mert ott lehet vígan végig bulizni a 4 évet, utána lehet menni a se..et mereszteni valahol,  ahol nem kétkezi munkából kell megélnie, azt sem tudja mi az hogy munka??!!Így beszélhetnénk erről nagyon sokáig, hogy akkor kik is dolgoznak többet.?

Tisztelet a kivételnek!

Nem hinném hogy többet érnének az ilyen emberek mint Mi!

 

Válaszok

boltosnéni

#782 Re: Re: Re:

2016-04-14 08:50:36

#764: - Re: Re:  

 Kereskedelemben dolgozom, nem a húszéves korosztályból, de más üzletekben vásárlóként is megjelenek. Sajnos sokszor én szégyellem magam az eladók helyett. Nagyon felhigult a szakma és sok helyen tényleg úgy néznek a vevőre, mint bika a vörös posztóra.

Kezdjük azzal, hogy én bemegyek és köszönök, de nagyon ritkán köszönnek vissza, ha igen, akkor is a jónapot kívánokra egy foghegyről kikkínlódott helló a válasz. 

Aztán álldogálnak flegma képpel, vagy cseverésznek, vagy fülükön lóg a telefon, amit nagy kénytele-kelletlen letesznek, "jaj már megint itt egy vevő, majd visszahívlak", vagy le sem teszik, vállukkal a fülükhöz szorított telefonnal próbálnak kiszolgálni.

Még a régi vágású kereskedő vagyok, az ilyeneket a főnökük helyében kivágnám, hogy a lábuk ne érje a földet.

Egy kedves mosoly egy idősebb eladótól, néhány udvarias mondat sokkal többet éren néhány üzletben, mint a miniszoknyás, 10 centis műkarmos, körömcipős dekoreladók. Bár ma már nem csak a húszévesek nem tudnak normálisan viselkedni eladóként.

Az pedig, hogy egy korábbi vevő éppen felhúzta, nem a következő vevőre tartozik! 

Régen kereskedőnek lenni hivatás volt, ami ma folyik arról inkább ne is beszéljünk. 

Egyet nem szabadna elfeledni, amit régen még az iskolában is tanítottak: "a vevőből élünk és a vevőnek mindig igaza van"

 

 


Vendég

#792 Re: Re: Re:

2016-04-14 09:05:06

#764: - Re: Re:  Nem hiába nem mennek a mai fiatalok szakmunkásképzőkbe csakis az egyetem létezik számukra, mert ott lehet vígan végig bulizni a 4 évet, utána lehet menni a se..et mereszteni valahol,  ahol nem kétkezi munkából kell megélnie, azt sem tudja mi az hogy munka??!!Í

 A kereskedelemben dolgozók többsége pont nem az, aki tudja mi a munka! Tessék lehúzni pár évet valamelyik üzemben, szalag mellett folyamatosanban, aztán lehet elmondani, higy mi a munka! 

A butikban tipegni, flegmázni a vásárlókkal sokkal kevésbé munka, mint a szellemi, ami jóval nagyobb felelősséggel jár.


Vendég

#1079 Re: Re: Re:

2016-04-17 11:13:42

#764: - Re: Re:  

 Aki lehuz 4 évet egyetemen az utána nem a s...ér mereszti. . Meg 4ev alatt sem azt tette ... látszik milyen tanult kereskedelmis vagy. :)  ne magyaráz ha csesztél tanulni ..