Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post


Vendég

#585 Re:

2016-04-13 18:20

#1: -  

 Érdekes. A mentősök, tűzoltók, pincérek, szakácsok, benzinkutasok, rendőrök, buszsofőrök, vonatvezetők nem hisztiznek. Nekik biztosan nincs gyerekük, nem emberek, nem alszanak, napfényt esznek és minden vasárnap kicsattanó jókedvvel végzik a munkájukat.

Először is: teljes mértékben igazat adok azoknak akik azt követelik, hogy vasárnapra 100%-os túlórabér legyen bevezetve minden szegmensben. Ez így korrekt, mindenki felé. Másodszor: legyen választási lehetőség, ha kell, akkor vegyenek fel új embereket a hétvégi nyitvatartás miatt a boltok. Ezért harcoljatok, ne pedig sírjatok. Senkit nem hat meg, mert az ország fele így is dolgozik vasárnap és bizony ők is szívesen otthon lennének a családdal, de ha ez mindenkinek megadatik akkor óriásit fogtok szívni.

Másodszor: hagyjátok már végre abba a sírást. De tényleg. Szánalmasan unalmas ez a mentalitás, mindig mindenért csak sírunk és másokat okolunk. Nőjetek fel végre és tegyetek is valamit azért amit el akartok érni. Ha mást nem, képezzétek tovább magatokat egy esti tanfolyamon és menjetek el más szférába dolgozni. És senki ne mondja, hogy könnyű ezt mondani, mert ha csak egy kicsi akarás is van az emberbe akkor ez a legkevesebb amit tehet. Persze, a legkönnyebb reggel felkelni és rögtön más arcába bőgni, hogy milyen nehéz az élet - de van egy rossz hírem: senkit nem érdekel mert mindenki ugyanabban a cipőben jár, csak a normálisabbika nem picsog rajta, hanem tesz ellene.

Válaszok


Vendég

#606 Re: Re:

2016-04-13 18:56:31

#585: - Re:  

 Mentős, tűzoltó stb dolgozhasson havonta max 1 darab vasárnapot extra gázsiért, cserébe kapjon 3 szabadnapot. Vannak szegmensek, amik valóban nem állhatnak le. Nem az eladók rinyálnak, hanem te, ha nem tudsz szabadidődben - mások kárára - korzózni. Képzavarban vagy de piszkosul: az eladóknak nem a munka büdös, hanem szeretnének némi magánéletet a családjukkal. Beteg vagy, ha ezt nem érted és egyébként is mi a francot keresel itt?


Vendég

#621 Re: Re:

2016-04-13 19:23:45

#585: - Re:  

 Kébzeld én nem sìrok,csak nem értem meg ezt a mentalitást.Ez a duma jézusom.Én csak egy vagyok a sok kereskedő közül igaz,de kébzeld csak el éretségim,nyelvvìzsgám,informatikàm s sorolhatnám milyen végzetségem van.Kitanultam hogy több làbon àlljak,de az élet pofán baszott s sajnós eladónak maradtam.Egyedülálló anyuka lettem két kisgyerekkel.Nem sírtam hogy milyen szar az élet,pedig nem volt segìtségem mindent próbáltam tulélni.Ne mond már azt nekem hogy el kell estin végezni más szakmàt,mert ez nem így megy.Ki vigyázz a gyerekekre délutánonként heti 2*-3* addig amig a padban tanulgatsz?S persze ingyen szeretettből?Igen én elmentem estin éretségizni munka mellett,mondhatom szuper volt fáradtan ott ülni,de megcsinàltam nem egyszer ezt,mert kitartottam s nagyon akartam.Persze gyerek nélkül,s àllandó délelőtös műszak mellett,s így sem volt könnyű.Ha valaki egyedül tart el gyerekeket,neadj isten lakáshitele is van emelett akkor nem hiszem hogy bekockáztattja a munkahelyét és elmegy egy màsik munkahelyre ahol szabad hétvége van,merthàt jozan paraszti ésszel a biztossat egy bizonytalanért nem kockàztatja be egy felelőségteljes anya.Ha elbukik a munkahelye uszik a lakàs,a gyerekek stb.Nem fogsz talàlni új munkát mert hiszen a gyerekeket vinni hozni kell oviból suliból s olyan helyett talàlni.De mint mondom ez csak egy történet a sokból.Sajna itt tartunk mi magyarok.Ha "Rozinak szar Piroskànak is legyen szar."Inkâbb csak meg kellene érteni a màsik oldalt is,hisz kell a pénz kell nagyon,de nem minden áron.S amennyi a pótlék abból nem tudok még egy mozijegyet sem venni.Nem tudok megvenni semmi pluszt a gyerekeimnek,de tudom őket kompenzàlni a minőségi idővel amit velük tőltők Vasàrnaponként.S szűgség van rà hisz jó lenne ha nem az utca nevelné őket fel.Sajnos nagyon nehéz egy Szombatott is megoldani hogy valaki szivességből vigyázzon a gyerekekre,de ìgy hogy Vasàrnap is le kell akasztani valakit hàt.Nem beszélve arról hogy hiàba a hétköznapi pihenő akkor nem veheti ki az ember a gyereket az iskolàból hogy kiràndulni,csavarogni menjen vele.Jóformàn marad az 1hónapba egy vasárnap erre,persze ha akkor a gyerekek nem a volt férjnél vannak láthatáson akár.Kàr hogy hétköznap se talàlkozik az ember a gyerekeivel a suli,munka,edzés végett.S körbenézve a munkatàrsaimat mindenki ezekkel a próblémàkkal küzd.Persze baby sittere senkinek nem telik minimálbérből,merthàt hiàbba vagy 10éve annál a cégnél a béred nem emelkedik.Na mindegy is,sajna ez csak az egyik oldal.

Fecó bá

#888 Re: Re:

2016-04-14 15:10:35

#585: - Re:  

 az az érdekes hogy az ilyen emberek miatt tart ez az ország itt ahol tart 

Emi

#1049 Re: Re:

2016-04-16 14:34:54

#585: - Re:  

 Szia! Ne haragudj, de szerintem a mentősöket, rendőröket, busz és vonatvezetőket nem lehet ugyanide sorolni, vagy ha igen, akkor miért nincsenek nyitva az irodák, miért nincs még egy csomó más is nyitva minden hétvégén??? Szerintem a heti 7 napból 6-ban kehetett vásárolni, az talán kevés?? Egyébként azok a kereskedők akik a 7 napból 5,5 felet dolgoznak minimálbérérért (A szabit nem adják ki, és nem kapják meg szabadnapba a szombat délelőttöket), nekik olyan nagyszerű... és ha nem vállalja el, lesz helyette más, aki igen. A 100%-os pótlékról meg csak annyit, hogy a nagy multik lehet megadják, de egy maszek sose fogja! És ha az alapbéred rossz, az se ér sokat! Szerintem a rendőrök, tűzoltók jobban keresnek...nem sajnálom tőlük! Az is kevés! A kereskedelemben viszont sokan éhbérért dolgoznak...persze itt is vannak kivételek! Az meg, hogy valaki képezze át magát, aha és mégis minek?? 

Mondom úgy, hogy3 szakmám van! Gyes után alig tudtam elhelyezkedni!!