Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post


Vendég

#301

2016-04-13 07:51

Èdesanya vagyok. Emellett optometristakènt dolgozom egy optikában az egyik belvárosi plázában. Egèszsègügyi munkát vègzek,nem kimondottan kereskedelmit. Sajnos mindig is ilyen munkarendben dolgoztam, szombat ès vasárnap is dolgoztam/dolgozom. Minden fontos családi ès baráti esemènyről mindig lemaradtam,mert dolgoztam. Az ismerős ès családi környezetemben soha senki sem dolgozott hètvègèn,mèg a párom sem,csak èn lógtam/lógok ki a sorból állandóan. Amióta a vasárnapi szabadok a kèt fiammal ès a párommal,tehát a családommal sokkal több minősègi időt tudunk tölteni. Èlvezzük a szabadnap okat,rendesen fel tudunk kèszülni a másnapi iskola kezdèsre. Rengeteg mindenről maradtam le az utóbbi èvekben,de ebben az egy èvben amíg a vasárnapok szabadnapok voltak,újra tudunk nevetni,örülni,felszabadultnak lenni,ès talán bepótolni mindazt,ami kimaradt. De persze nem lehet mindet. Sajnos egyik szülőm sem volt soha jó módú. Sőt mèg sokszor èn segítettem nekik anyagilag is. Nem támogattak semmiben. Így amikor azt vágják az ember fejèhez,hogy aki nem akar vasárnap dolgozni,az keressen más munkát,nem túl korrekt olyanoktól hallani,akik az èletükbe soha nem dolgoztak egyetlen vasárnapon sem,ja ès a nègynapos ünnepeket is sorra meg kapják. Amiből mi hármat le is tolunk,de most hogy a vasárnap szabad volt így csak kettőt. Èn is szívesebben dolgoznèk utcai üzletben,vagy a saját optikámban,de hát sajnos sem apuci,sem anyuci nem tud támogatni engem, hogy saját vállalkozást toljanak alám. Ráadásul kiemelnèm, nem kereskedelmi tevèkenysèget folytatok, hanem egy
kereskedelemmel foglalkozó multinál egèszsègügyi szolgáltatást nyújtok. Így az a kijelentès,hogy amikor el vállaltam ezt a munkát akkor tudtam hogy mire vállalkoztam,tehát bevállaltam a vasásrnapokat is. Èn egy utcai boltban keztdem a pályafutásomat,de egy èv után áthelyeztek a plázába. Multinacionális cègnèl dolgozom,így nincs apelláta ha így dönt a cèg. Azóta vagy 5 boltba helyeztek át,mindig pláza. Utcai üzletbe esèlyem sincs kikerülni,mert ott csak szakorvos vizsgálhat.Az eredeti szakmámat(felnőtt szakápoló) ott hagytam sok egyèb negatív feltètel miatt,hisz tudjuk hogy az egèszsègügyben mekkora káosz van. Akik tud jobb feltèteleket kínálni szívesen várom a jelentkezèsèt.

Válaszok


Vendég

#321 Re:

2016-04-13 08:12:50

#301: -  

 El kell menni máshova dolgozni. Ott a net, lehet állást kertesni. Én is kerestem nem találtam megfelelőt, de önéletrajz fent volt, és megtaláltak. Én is műszerészként, most metró fékeket szerelek egy cégnél. nagy nehész dolgok, de szeretem. régen röntgengépek részegységeit szereltem, pfilips, Siemens, Tiszta dolgok voltak, festett alkatrészek, itt agyon kell zsírozni mindent, úszom a zsírban. De csinálom. Körül kéne nézned más lehetőségek közt. Hát nem tudom, de itt a csepel plázában is van szemüveges, Vison Express, de nem sokan vannak, meg például, mondjuk Örs vezér téren New Yorker. Dübörög a  zene, 4 csinos eladó, és nincs 1 vevő sem. :) Na ott mindíg a kérdés a fejemben, ha ilyan üzletet látok, ezek miből termelik ki a fizetésüket??? Vannak helyek ahol csak ott vannak, és nem csinálnak semmit. De egy Tescó, vagy egy Auchan pénztáárban. hány tonnát megmozgatnak, mennyi pénért felelnek, és mennyi fizetést kapnak érte? És mennyit kap, egy banki pénztáros??? Ja és nem emelget tonnákat, nincs akkora forgalom, és lehet hogy a pénztáros, még több becételt is csinál. :) Na itt a baj!