PETÍCIÓ a rezsim megdöntéséért

Quoted post


Vendég

#60 Válasz #56-ra

2016-03-01 15:23

#56: aqvinkum - Re: Re:  

 Gyűlnek, gyűlnek az aláírások. Nyomást lehet vele gyakorolni. (Persze nem pár százzal...)
Csak egy gondolatkísérlet: Elég nagy számú aláírással meg tudok szólítani politikusokat, szakembereket (csak demokratákat, fidesz-jobbik kizárt), hogy vállaljanak feladatot egy árnyékkormányban. Ez megtestesítene egyfajta ellenzéki uniót (pl. minden kis pártból lenne benne valaki, valakik.)

Válaszok


Vendég

#64 Re: Válasz #56-ra

2016-03-02 01:46:49

#60: - Válasz #56-ra 

Sajnos, nem olyan mértékben gyűlnek, mint kellene. Pedig csak én több, mint 80 csoportban postoltam a petíciót, és néhányan még vitték is tovább.

De sokan nem értik a fontosságát annak, hogy mielőbb felálljon egy szakértői árnyékkormány, kidolgozzon az összes ellenzéki erő (szakértők, civil mozgalmak, pártok) képviselőinek bevonásával egy programot, ezáltal bármely pillanatban képes legyen biztosítani az ország működését, ha szükségessé válik. Mert a közhangulat már annyira feszült, hogy ez bármikor bekövetkezhet. És ezt a kormány is érzi - ezért akarják kikényszeríteni a teljhatalmat maguknak, és ezért igyekeznek még gátlástalanabul lenyúlni mindent, amíg megtehetik! Mert sejtik, hogy egy előrehozott választás sem segíthet már rajtuk: a valós támogatottságuk sehol sincs ahhoz, hogy megnyerhessék, regéljenek bármit a közvéleménykutatók.

A legfőbb ideje tehát, hogy felálljon a MI kormányunk is, hogy adott esetben elkerülhessük a totális káoszt, és egy hirtelen fellépő hatalmi vákum ne vezessen a végzetesen kiélesedő pártcsatározások hatására akár tragikus fejleményekhez is!

Az elmúlt napokban igen sok kemény vitába belementem azért, minél többen megértsék e kezdeményezés indokoltságát, mégis úgy tűnik, a félelem vagy a szkepticizmus erősebb az emberekben, mint az észérvek és a saját jól felfogott érdekeik! :/