Gyermekeink jogaiért

Quoted post


Vendég

#34 Re:

2016-02-10 11:36

#32: -  

 Akinek tehteséges gyerek van, az mit csinál? Ugyanúgy fizeti a fejlesztését! Miért mindig azok tartják a markukat, akik nem is tesznek be a közösbe? Miért az adófizetőktől várja mindenki, hogy eltartsuk? 

Válaszok


Vendég

#36 Re: Re:

2016-02-10 11:54:55

#34: - Re:  

 Szeresse otthon a gyermekét és adjon hálát az égnek, hogy nem született fogyatékkal élő gyermeke. Gondolom az első lenne aki intézetbe adná...reméljük nem éri semmi baj az egészséges gyermekét, ezzel a hozzáállással nem sok jóra számíthat.


Vendég

#39 Re: Re:

2016-02-10 12:42:34

#34: - Re:  

 Toleráns felfogás!
Az itt lévők töbsége azért küzd, hogy gyermekeink legalább az önellátás minimumát elérjék. Ami más gyereknél természetes, az náluk nagy erőfeszítés, vagy küzdelem árán megy, vagy egyáltalán nem is érik el. Ahhoz, hogy az alap alatti szint eléréséhez segítséget kapjunk, komoly összegeket kérnek el a fejlesztők, mert ezek nem állami fentartású intézmények és csak abból tudják fenntartani magukat, amit a szülőktől kénytelenek beszedni.
Én ezt az oldalát látom a fejlesztéseknek, képzéseknek. Sajnos soha nem fogom megtapasztalni az átlagon felüli képességű gyerekek "plusz" fejlesztésének kérdését. Nagyon szívesen fizetném a különórákat, sport költségeket, amik az alapképzésen felül lennének.
Mint írtam mi ezekhez a fejlesztésekhez nem kaptunk semmilyen hozzájárulást. Nem tartottam a markomat sehol. Nem igényeltem segélyeket az önkormányzatnál. Azt szeretném, hogy ez a jövőben ne így legyen és a következő generáció alanyi jogon részesüljön a gyerek állapota alapján fejlesztésekben. Ezt nem a tehetséggondozás rovására kívánom!

Azt kívánom Nektek, hogy a Te tehetséges gyermeked is kapja meg azt a támogatást, amivel képességeit kibontakoztathatja és értelmes, széleslátókörű emberként a fogyatékosokra nem ellenségkét tekintsen majd.


Vendég

#44 Re: Re:

2016-02-10 14:13:49

#34: - Re:  

Bocsánat: 1. adófizető egyéni vállalkozó vagyok kb. 16 éve. Előtte alkalmazottként szintén az adófizetők táborát gyarapítottam évekig. 2. van egy lassan 13 éves jelenleg 6. osztályos épértelmű, okos hiperaktív gyerekem, akir immár 4. éve magántanuló, mert egyik iskola sem tudja fogadni - ugyanis több figyelmet igényel, mint a többi gyerek. Kis létszámú osztályt ír elő a Szakértői Biztottság. Ilyen a jelen törvények értelmében nincs. Alapítványí iskola nincs elérhető távolságban, pedig még abba is belemennénk, jobb lenne, mint mindig itton.

Szóval azt szeretném tudni, hogy az én gyerekem hogyan érvényesíthetné alkotmányos jogát, azaz a bejárást az általános iskolába??? Pedig úgy gondolom, hogy minden adómat befizettem, nem "csak a markomat tartom". És folyamatosan fizetem a magántanárokat, hogy a félévi, év végi vizsgák jól sikerüljenek. Merthogy a Gyermekvasúton szolgálhat (és ott nincs is vele gond), oda pedig 4-es átlag kell. Különben minden más helyen: rajziskola, Goethe Intézet, Deutsche Schule.... jól tudnak vele dolgozni, csak a közoktatás veti ki magából. Ez hogy lehet? Máshol mit tudnak, hogy megy a dolog? És ugyan ezt miért nem tudják a közoktatásban tevékenykedő pedagógusok?

 


Vendég

#60 Re: Re:

2016-02-10 18:05:18

#34: - Re:  

Honnan a fenéből veszi,hogy a sérült gyerekek szülei nem dolgoznak??? Meg gondolom egyébkent is vezessük vissza a Tajgetoszt is,nem?? 


Vendég

#96 Re: Re:

2016-02-11 20:37:53

#34: - Re:  

 Csak éppen az a nagy különbség, hogy mi nem az egyetemi bejutásért és másoddiplomáért kűzdünk, hanem azért, hogy eljusson a gyerekünk oda, hogy felnőtt korában egyáltalán tudjon önálló életet élni. Látszik, hogy nincs ilyen tapasztalata, adjon hálát!!!!




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook