Rendőri védelem a női futóknak a Margitszigeten.

Quoted post

Problem?

#131 Re: Re: ...

2015-11-25 20:19

#91: - Re: ... 

 Ez a mindenbe belekötés tipikus esete. Nem a férfiakat zárja ki, hanem a hangsúlyt arra helyezi, hogy egy nőnek még esélye sincs megvédeni magát (tekintve hogy nem rendelkezik azzal a veleszületett erővel, amivel egy férfi...kicsi eséllyel tudna egy 1 vs. 1 harcban bármilyen hatást elérni a támadójánál). Ha a férfiak besértődnek azon, hogy a nőknek még ennyi esélyük sincs megvédeni magukat, akkor 1. legalább érzik évtizedeken és -századokon át a nőket hogy kizárták mindenből 2. pereljék be a tömegközlekedési eszközöket, az összes vészhelyzetben követendő útmutatót (nőket és gyerekeket menteni először) és minden mást, ahol a nők fizikai hátrányuk miatt előtérbe lettek helyezve.

Adná az ég hogy pasinak születtem volna, és lehetne nagy a pofám mert a kisujjammal meg tudnám magam védeni, plusz a társadalom is sokkal jobban tisztelne. Fasza lenne...

Válaszok


Vendég

#139 Re: Re: Re: ...

2015-11-26 11:13:24

#131: Problem? - Re: Re: ... 

Igen, az is biztos a tisztelet jele, hogy azért mert férfi vagyok nyugodtan meg is ölhetnek szerinted, ha nem tudom megvédeni magam.... De neked persze jár a védelem.

Nevetséges az egész. A nőket nem zárják ki mindenből, a férfiakat zárják ki, mint a példa is mutatja. A férfiakat mindig is kizárták a társadalmi közgondoskodás alól.

El tudjuk képzelni azt, hogy valaki olyan peticiciót tegyen közzé, hogy a rendőrök csak a férfiakat védjék valahol? Pedig az erőszak áldoztainak többsége férfi, a legtöbb megölt ember is férfi.

És igen, perelni kell a diszkrimináció miatt. A diszkrimináció már akkor megvalósul, amikor a rendőr kiemelten figyel a női futókra, de a férfi futókra nem. Ha ez a kezdeményezés így megvalósul, akkor javaslom minden férfinak, aki fut a szigeten, hogy forduljon az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, ugyanis ez sérti a jogaikat.


Vendég

#144 Re: Re: Re: ...

2015-11-26 15:35:05

#131: Problem? - Re: Re: ... 

 

Miből gondolod, hogy ha valaki olyat mond. mint hogy férfit és nőt egyaránt meg kell hogy illessen a személyi biztonságához való jog, az csak férfi lehet?
Miért gondolod azt, hogy nő nem gondolkodhat egyenjogúan, nem lehet kiegyensúlyozott igazságérzete?
 
Végignézve a hozzászólásokat, egyetlen olyat se találtam, amelyik elvitatná a nőktől ezt a jogot.
Ellenben ennek a petíciónak már a címe is úgy szól, hogy a férfiaktól viszont elvitatná ugyanazt a jogot, mint amit nők számára viszont megkövetel.
 
Az igaz, hogy a férfiak nagy általánosságban erősebb fizikumúak a nőknél, de egyes személyekre lebontva már nem minden esetben igaz. Léteznek erősebb nők és gyengébb férfiak. Ha már a testi erő szerint határoznánk meg hogy ki legyen jogosult védelemre, akkor tényleg azt és nem pedig a nemi hovatartozást kellene figyelembe venni.
Nem tudok egyetérteni azzal a megkülönböztető felfogással, hogy míg nőknek járjon a hatósági védelem, a férfi meg csak védje meg magát ahogy tudja. Mégis hogy gondolod, aztán még önbíráskodjon is?
Egy férfire is ha váratlanul rátámadnak - akár kés, vagy más is lehet a támadónál - legyen akár 100 kilós kisportolt az illető, kíváncsi lennék hogy melyik kisujjaddal védenéd meg olyan helyzetben magad? Ilyen óvodás szintű licitbe nem érdemes belemenni, hogy kit milyen támadás, erőszak érhet és hogy ki hány kiló, mert komoly dilettantizmus lenne a hatóságokat ezek mentén mozgatni.
 
Elég ha abból az alapfeltételből indulunk ki, hogy minden (adófizető) állampolgárt azonosan meg kell hogy illessen a személyi biztonságának joga, faji és nemi hovatartozásától függetlenül.