Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

Quoted post


Vendég

#22

2015-11-20 06:43

Ez egy egetverő baromság! Telejesen felesleges boldog boldogtalant megtanítani a fegyverhasználatra, sőt mi több fegyvert adni a kezébe.  Magyarországot bármekkora hadsereg sem tudná megvédeni, mert a technikai hadviselés korában 3 országgal arrébbról is simán a földdel tennék egyenlővé. Aki affinitást érez a katonaság iránt, jelentkezzen és legyen katona, de a többit nem kell beleerőltetni.

A szülők pedig neveljék meg a gyerekeiket, ne a katonaságtól várják, hogy megtegye helyettük!

Válaszok

Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

#29 Re:

2015-11-20 08:44:53

#22: -  

 Üdvözlöm!

Nekünk nem a világ legnagyobb szuperhatalmaival kell felvennnünk a versenyt hadsereget illetően. A magyar honvédelem 139 éves történetében soha nem volt arra példa, hogy ilyen szinten le legyünk gyengítve politikusok súlyos tévedései matt. Ennél már csak Kun Béla hadsereget feloszlató 1918-as tövénye volt tragikusabb. A következménye az lett, hogy a Román hadsereg 1919-ben elfoglalta Budapestet és a teljes alföldünket, a Csehek bevonultak felvidékre, a Szerbek elfoglalták délvidéket egy puskalövés nélkül szinte. A végén 1920 Június 4-én aláírták a Trianoni békeszerződést. Ez lett a következménye. Minden épeszű ország képzi a fiatal férfiakat (sőt van ahol a nőknek is kötelező akatonai szolgálat pl: Izrael), mert tudják hogy az ördög nem alszik. Bármikor szükség lehet a mozgósításra.


Vendég

#35 Re:

2015-11-20 14:05:46

#22: -  

 Ha lenne igazsag abban amit összehordtal, akkor a modern hadseregeknek nem lennenek katonai. Csak piros gombajik lennenek a bunkerek melyen, amit ha megnyomnak eltünik az ellenseg orszaga. Ha minimalis fogalmad lenne az egeszröl, eszrevenned hogy meg mindig "hagyomanyos"  löfegyverekkel vivjak meg a haorukat, amik katonak kezeiben ropognak.