Szatyor Miklós a Pécsi állatkert igazgatója mondjon le!!!

Quoted post


Vendég

#1370

2015-11-05 18:46

Állatkert közelében lakom. Nagyon nem lennék nyugodt, ha onnan megszökne és szabadon kóborolna a környékünkön egy veszélyes ragadozó. Mert az állat megéhezik. A saját életben maradása érdekében mindent megtesz. Egy állatkerti farkasnak nincs tapasztalata a vadászatban, mert addig mindig kiszolgálták. Ráadásul vadon élő tarsaival ellentétben nem fél az embertől. Egyértelmű, hogy könnyű prédát kerses, törvényszerűen háziállatokat, vagy gyerekeket fog megtámadni. Más lehetősége nincs.

Nem értem, miről vitatkozunk? Ha az állatkert igazgatója nem lőtte volna ki amikor lehetősége volt rá, bűncselekményt követett volna el. Akinek nincs annyi esze, hogy ezt felfogja, nem nevezném embernek!

Válaszok


Vendég

#1372 Re:

2015-11-05 19:27:39

#1370: -  

 Én is itt lakom, viszont szerintem talált volna az erdőben elegendő táplálékot, nagyon nem gondolnám, hogy táplálkozás szempontjából érdekelné az ember.Egyébként, északon él szabadon pár(mivel a kihalás előtt áll!) farkas, ott is túráznak a hegyekben, mégsem támadtak meg senkit, sőt pl. a szlovák ismarősömélknél a hegyekben teljesen normális állapot, hogy ott kószálnak, akárcsak a medvék.Nem kell őket csesztetni, és nincs probléma.Ők sokkal jobban félnek tőlünk, ha nem muszáj, nem konfrontálódnak az emberrel.