Kezdeményezés Érd kerékpárosbaráttá tétele érdekében

Quoted post

Kiss András

#3 Re: Re: Bringabarát várost Érdből

2015-09-23 14:13

#2: - Re: Bringabarát várost Érdből 

Köszönjük az észrevételt!

Ha megnézte (volna?) a petíciót, ez is szerepel benne, mert fontosnak gondoljuk. Ezért is csináljuk az egészet! Ha eljött egyszer is az Érd Körbe programra, láthatta, hogy kérjük a résztvevőket a kulturált közlekedésre, igyekszünk betartatni velük a szabályokat. Emellett rendszeresen részt vett a rendőrség is a programjainkon KRESZ oktatással, ügyességi játékokkal. Ld. pl. a lenti képet.

 

A másik pedig, hogy a biciklisek nagy része máskor gyalogos, megint máskor autós. Ha a KRESZ tudásuk kritikán aluli, akkor ez valószínű igaz a gyalogosokra, autósokra is. Országos szinten..

Ha szeretne a jelenleg Ön által tapasztalt állapotokon segíteni, szeretettel látjuk programjaikon, akár szervezőként is! Találunk rá lehetőséget, ha szívesen átadná KRESZ tudását a résztvevő bicikliseknek.

Válaszok

futár

#4 Re: Re: Re: Bringabarát várost Érdből

2015-09-24 13:21:59

#3: Kiss András - Re: Re: Bringabarát várost Érdből 

 Sokszor éppen az okoz gondot, hogy sokan kerékpárral is autósként közlekednek.  Igaza van 2-esnek, sőt, én javasolnám a kerékpárra a kötelező KRESZ vizsga bevezetését.

Az összes autós számához képest jóval kisebb a szabálytalnkodók aránya, mint a kerékpárosoknál és a gyalogosoknál. Sajnos a kerékpárosok sok esetben még az "kerékpárral behajtani tilos" táblát sem ismerik. A világítás hiányosságairól ne is beszéljünk.