Tiltakozás a balatonfenyvesi kikötő építése ellen

Quoted post


Vendég

#76

2015-05-18 15:30

Még egyszer leírom, ne legyenek már csőlátásúak! Önök csak azt látják, amit egy "bolond" kitalált,hogy " majd 2-3 év múlva elmocsarasodik, lepusztukl a víz".. Ez nem így lesz! A Polgármester Úr is elmondta, hogy ha véletlenül valami minőségromlás lesz tapasztalható a vízben, akkor a befektetők dolga lesz helyreállítani azt!! Önöknek nincs semmi oka az aggodalomra, épp ellenkezőleg, inkább örülni kellene, hogy végre valami történik a régióban, valami, ami turisztikai fellendülést, új munkahelyeket fog teremteni!

Kérem, ne mindenbe a rosszat lássuk!

Én is felhoznám a Balatonringet, emlékeznek 2010-re? És tessenek megnézni, most hogyan néz ki! Borzalmas, mint környezetvédelmi szempontból, mint pedig az országra nézve, egy ilyen versenypálya is csak ebben az országban nem épül fel, és az a nagy terület csak úgy ott van hagyva!

Ezt akarják, hogy fenyvesen is egy félkész építkezés legyen évekig?

Válaszok

Phylaxa

#77 Re:

2015-05-18 16:48:02

#76: -  

 Az egy "bolond" a BME vízügyi és hajózási tanszéke, mely egy kicsit komolyabban vizsgálta a problémát mint ön, még 1999-ben.

Akiket ön befektetőknek mond, az egy pár milliós törzstőkével rendelkező KFT. Ön szerint miből fogja fedezni a helyreállítást? Abban a pillanatban kér majd csődvédelmet, ebben biztos lehet.

Azt nem értem egyébként, hogy ha ennyire bíznak a projektben akkor mitől félnek? Megvalósul. Teljesül az álmuk. A tiltakozás miatt nem fogják leállítani. Persze, ha az EU-ba kerül az ügy, mert ugye külföldiek is szeretik nagyon régóta a tavat és Natura 2000-es terület, akkor megértem, hogy aggódnak kicsit. De az már egy másik erő. Mi csak egyszerű emberek vagyunk. Emiatt tőlünk biztosan nem kell tartaniuk.