Tiltakozás a balatonfenyvesi kikötő építése ellen

Quoted post

sneky

#43 Re:

2015-05-08 10:24

#38: Carrothead -  

 Végre valaki aki aki jól közelíti meg a dolgokat...

Igenis mi is örülünk neki az egész családdal!Végre valami történik Fenyvesen ami különlegesebbé,érdekesebbé,vonzobbá teszi az amúgy eddig is szép,virágos kellemes települést.Egy vitorlás kikötő mellől nézve miért nem szép a naplemente??Attól még megmarad a hekkes,lángos,palacsintzó múltra visszavetülő bájos hangulata.Nem zárnak be...

Nem mellesleg gondolom munkahelyteremtő is egyben a projekt.Ami nem elhanyagolandó,hiszen a településen kevés a munkalehetőség a szezonális büféken,éttermeken kívül.Hátha ezáltal a téli kihaltság is egy kissé átalakulna...

Fenyves csendességéről pedig csak annyit,hogy néha túlon-túl is csendes..Félreértés ne essék,mi sem vágyunk drogos,bulis Siófoki hangulatra,de azért a kamasz gyerekem (és mi sem vágyunk) a nyári éjszakákon gyakran előforduló fúvós zenekarra.A fiataloknak nincs igazi szórakozóhely,messzebre kell menni,hogy valami élettel telibb helyen jól érezhessék magukat.Szeretném ha ez változna,és minden generáció megtalálná a számára megfelelő kikapcsolódást.A tavalyi programok már sokszínűbbek voltak,remélem nem marad annyiban a kezdeményezés..Nem csak idősebbek és kisgyerekesek élnek,nyarlnak Fenyvesen.Kisgyerek nekünk is van,és pl. a lidó strand kifejezetten jó ötlet volt.Csak annyi a baja,hogy tele van kaviccsal..Egyébként ahogy láttam a gyerekeknek nagyon tetszik.

És igen...a piros víz.Ami nem csak számunkra,de mástól is hallottuk már egyenesen gusztustalan...Olyankor bele sem megyünk a vízbe.Ez miért nem zavar senkit???Érthetetlen,hogy miért kell a strand részre szivattyúzni.Nagyon remélem,hogy ez a probléma megszűnik és megoldódik a kikötő építésével együtt.Főleg,hogy az építtetők vállalják az iszap lerakódás mentesítését.Mennyvel szebb,hívogatóbb egy tiszta áttetsző víz amikor méterekkel beljebb is látni a kavicsokat az alján,mint egy sötét,zavaros hínáros leszivattyúzott lápvíz.

Sajnálom,hogy bedőlt a MotoGP pálya megépítése.Remélem ez a beruházás nem jut erre a sorsra,és nem tűnik el valahol az erre szánt pénz..

Válaszok


Vendég

#44 Re: Re:

2015-05-10 16:48:32

#43: sneky - Re:  

 Nézze, ez mind szép és jó, de milyen áron?

Mondjuk nem értem hogy lehet majd télen is vitorlázni, és ez hogy lendíthet a kihaltságon, de ez már az én bajom.

Az igazi bajunk a strand feliszaposodása. Ha nem lesz strand, nem lesz Fenyves és ez a helyiek is tudják, így Ön is. 

Nézze meg mi történt Bogláron, mi történt Fonyódon!

Nem kell bedőlni mindennek amit a propaganda hangoztat..


Vendég

#46 Re: Re:

2015-05-10 18:09:37

#43: sneky - Re:  

 Mondjak valamit van aki Zamárdiból a bulis napokról marad távol, pedig nem idős, nem mindenki csak bulizni szeretne...

Nem a buli hiánya miatt mennek el a fiatalok.

Más: Lehet csúcs időben a lakók ki se mennek a strandra igazán.