Tiltakozás a képzéseink megszüntetése ellen

Quoted post

Alba

#11

2015-04-27 17:29

Ezt egyszerűen nem tehetik meg! Itt nem tömegtermelés folyik, hanem a  szó szoros értelmében értelmiségi oktatás! -ráadásul ahogy olvashattuk rentábilis módon- A gyermekem itt végzett az alapképzésen, és most itt szeretné folytatni a mesterképzésen. (határozottan elutasítva minden lehetőséget, mely Budapestre vitte volna az útját. Hol van ebben az elképzelésben a decentralizáció?)  Imádja Szegedet, az ottani alkotói légkört. Volt szerencséje Budapesten is tanulni -azt mondta, hogy kösz, de nem kér belőle. -megértem! Itt tudta meg, hogy mit szeretne igazán. Kérem ne fosszák meg attól a dologtól, ami számára a legfontosabb most az életében! Úgy gondolom egy nagy tehetségtől vennék el a lehetőségeket. Szülőként látni azt, hogy a gyermekem megtalálta önmagát, kibontakoztatja a tehetségét, ez bizony csodálatos dolog. Kérem, ne vegyék el az örömünket, a jövőnket! 

Félretéve az önös érveket, kérdem, hol marad a kultúra támogatása akkor amikor új értelmiséget kell kinevelni? Én kiálltam a Kormány mellett, amikor milliárdokért hazahozták a Seuso kincseket -mondván a kultúra minden korban pénzbe került, és annak támogatása ritkán örvendett közelégedettségnek. Most, hogy nincsenek választások..... továbbra is fontos, hogy óvjuk, támogassuk a saját kultúránk fejlődését, hiszen belőlünk ez az egy dolog, ami igazán maradandó.

Arra már gondolni sem merek, hogy érdekkörök határozzák meg, hogy hol mit oktassanak. Az okos, művelt, kreatív emberektől pedig senkinek sem kell félnie! Tudjuk, hogy ma már az egyik hatalmi ág a média bármely felülete, hát kedves politikusok, azt gondolom jobb lenne velük jóban lenni!

Válaszok

Füzi Izabella

#15 Re:

2016-01-22 12:05:41

#11: Alba -  

 Kedves Alba,

 

a vizuális kultúratudomány mesterszak a 2016/2017-es tanévben még elindul. Szívesen látjuk és várjuk gyermekét a felvételizők sorába!

üdvözlettel, Füzi Izabella

p.s. köszönöm utólag is a megható és megtisztelő sorokat.