A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

Quoted post

érintett

#137 Re: Felhívás az iskolai vezetés részére

2015-03-12 13:00

#98: Jövő Generációja Egyesület - Felhívás az iskolai vezetés részére 

 Tisztelt Jövő Generációja Egyesület!

Mély megdöbbenésüket sajnálom, azonban néhány pontosítás szükséges az önök kommentjéhez. Szóval, a csúsztatások:

"melyel Nemzeti ünnepünket gyalázzák meg és rossz példát mutatnak tanulóiknak" - meLLYel. Nemzeti ünnepünket mi nem gyaláztuk meg, mi holnap méltó, és színvonalas módon megtartjuk az iskolai ünnepséget, megemlékezést. Az 1848/49. évi események a szólás szabadságáról, a szabad véleményről és a jogállamiságról, demokráciáról is szóltak.

"megtíltják részvételüket mert az épen kormányon lévő miniszter személyisége a tantestületnek nem szinpatikus" - huh: megtIltják; éPPen; sziMpatikus. Amennyiben nincsenek olvasott szöveg értési problémái, a válaszlevélből kiderül, hogy senkinek nem tiltottunk meg semmit, csak jeleztük, hogy szervezett formában nem kívánunk résztvenni az állami ünnepségen. Egyénileg tanár és diák is nyugodtan részt vehet rajta, a szervezettségre, adatszolgáltatásra mondtunk nemet.

"...hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghírdetett ünnepségsorozattól. " A gyengébbek (önök) kedvéért még egyszer: senkinek nem tiltottunk meg semmit. Azt gondolom egyébként, a hozzászólás ezen része a hozzászólót minősíti. Gratulálni tudok a fenyegetésért, és főleg a gyerekek fenyegetéséért. Ez lenne a fentebb említett fegyelmezett nevelés?

Amennyiben valaki értő olvasással elolvassa a gimnázium válaszlevelét, láthatja, hogy az mentes mindenféle pártpolitikai utalástól.

 

Üdvözlettel,

egy érintett

 

Válaszok


Vendég

#140 Re: Re: Felhívás az iskolai vezetés részére

2015-03-12 13:03:16

#137: érintett - Re: Felhívás az iskolai vezetés részére 

 De tényleg, te elhitted, hogy ők írták? Na ne már!


Vendég

#146 Re: Re: Felhívás az iskolai vezetés részére

2015-03-12 13:12:28

#137: érintett - Re: Felhívás az iskolai vezetés részére 

 Szánalmas egy társaság ez az egyesület, nem érnek annyit, mint amennyi időt Ön, kedves Érintett a levél megírására fordított. Tiszteletem Önöknek, példamutató, méltó kiállás volt '48 szelleméhez.