Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post


Vendég

#808 Re:

2011-09-14 16:45

#806: - Azért lenne koncepciós eljárás, mert ti azt mondjátok? :) Egyébként Gyurcsányt Schiffer András, az LMP frakcióvezetője jelentette fel.

 

Válaszok

Szent-Királyi István

#886 Re: Re:

2011-09-14 17:48:57

#808: - Re: Ez azért koncepciós eljárás, mert nincs igazi jogalapja.. mert ugyanott ülhetne még száz fideszes vagy más is.. amit önmaguknak megengedhetőnek tekintenek, azt másnál szankcionálni akarják..Most még csak a látványos meghurcolás folyik.. hogy lehetőleg politikailag és erkölcsileg ellehetetlenítsék, megsemmisíthessék OV egyetlen sikeres ellenlábasát.. A különböző hatalmi ágak, közhivatalok elfoglalása is azért történt, hogy ez lejátszható legyen.. és ha másfél év alatt nem sikerült egy ütős vádiratot/gyanusítást összerakni, akkor az már nem is lesz megalapozott.. hiába keresgélik hozzá a törvényi hátteret.. DE ez a per (ha egyáltalán lesz, mert ebben vannak kételyeim, hiszen a jelenlegi hatalom jóval többet veszíthet, kockáztat, mint a vádlott - bocs, még csak gyanusított.. ) nagyon kétesélyes.. hiszen egy nyilvános (nemzetközi nyilvánosságot igénylő és érdemlő!) tárgyalás vagy ügy részletei a harmadik évezred Európájában nem titkosíthatók.. semmire való tekintettel sem, ui az üzleti partner sem érdekelt, hogy ne váljon világossá mi is van a háttérben.. és a jelenlegi miniszterelnöknek is számot kell majd adnia arról, mit is tárgyalt (és milyen felhatalmazás vagy jog alapján!!) a befektetővel ellenzékiként?? Itt már nem működik a Rákosi/sztálini-rendszer automatizmusa, a masszív politikai és médiaelőkészítés, hangulatkeltés és más tényezők.. És ezt a résztvevő jogászok (ügyész, bíró, védő) nagyonis tudhatják.. Egy minden jogot megcsúfoló eljárás minden résztvevőre kivetül.. szakmailag..

Tehát koncepciós jellegűek az előkészületek (mind a politikai, mind a jogi-ügyészi rész).. De ez már a bírói szakaszban nem folytatható.. Ezért nem hiszem, hogy eljut odáig.. Túl nagy a kockázat.. és ki vállalja ezt fel??