Tiltsák be az egérfogó ragasztó termékeket

Quoted post


Vendég

#13

2014-11-09 22:13

"Csodálatos érzés" felfedezni, hogy a ház összes szekrénye tele van egérürülékkel, és újra kell mosni az összes ruhát és edényt! Minden aláíró biztos örömmel tapasztalná ezt a házában. Mi egy átlagos kertes házban az elmúlt 1 hónapban 8 egeret szedtünk össze ragasztóval és "légycsapós vadászattal".

 Természetesen értem a fent leírt problémát, és én sem szeretném, hogy más állatnak baja legyen. A megoldás nagyon egyszerű: csak házon belül szabad használni a ragasztót. Le van írva az utasításra: kartonra kell felvinni az anyagot. Ki kell egészíttetni: csak házon belüli használatra.

Nem gondolom, hogy a rágcsálóirtó mérgek környezetbarátabbak! Az ultrahangos pedig az egerek életét nem igazán zavarta meg.

Válaszok


Vendég

#15 Re:

2014-11-10 09:53:40

#13: -  

 Macska, élvefogó, csapós csapda, ami mire felfogná, mi történt vele, már nem is él, természetesen ez utóbbi is gondosan takarva más állatok elől.

Madárvédő

#22 Re:

2014-11-15 19:57:52

#13: -  

"...én sem szeretném, hogy más állatnak baja legyen..." Nem környezetbarátságról, hanem az állatkínzás tilalmáról van szó!!! Nemcsak más állatot, az egeret sem szabad kínozni!!! Erről rendelkezik a Büntető Törvénykönyv, valamint az állatvédelmi törvény! Vannak azonnal ölő csapdák, meg élvefogó csapdák... akkor mondja már, miért ragaszkodik a ragasztóhoz, amelyikkel több napos kínlódásra ítéli a szerencsétlent?! Maga szeretne ragasztóval borítva elpusztulni?!

BTK  244. § (1) Aki a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, 

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás

a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Állatvédelmi törvény 12.§.1) Az állat életének kioltása – a (2) bekezdésben foglaltak kivételével – kizárólag kábítás után történhet. (2) A kábítási kötelezettség nem vonatkozik a gerinctelen állatokra, a háztartásban élelmezési célra levágott baromfira, nyúlra, valamint arra az esetre, ha az állat életének kioltását szükséghelyzet indokolja. Ezekben az esetekben is gondoskodni kell azonban arról, hogy az állat életének kioltása szakszerű gyorsasággal és a legkisebb szenvedéssel járjon.

ahimsza

#28 Re:

2015-01-08 10:57:09

#13: -  

 Hát nem is tudom. Én az egereket ugyanúgy sajnálom, mint a madarakat. Az egerek nem szenvednének kevésbé csak azért mert házon belül pusztulnának bele a ragasztóba.
A "légycsapós vadászat" sem jobb.

A mi átlagos kertes házunkban egyszer volt egér. Akkor amikor én vittem be.
A faházban vannak egerek, de még soha nem kívánkoztak befelé. Ha még is előfordulna valaha is soha, de soha nem tennék ki ragasztót és nem ölném meg.


Vendég

#31 Re:

2015-01-08 11:55:00

#13: -  

Esetleg karban kéne tartani rendesen a házat kívül-belül és az élelmiszereket rágcsálók számára nehezen hozzáférhető módon tárolni. Ez a megoldás az egerek távoltartására, nem a sopánkodás, hogy télen megjelennek és a csapdák használata. Ha probléma a karbantartás anyagi része, lehet menni panelba.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...