RehabCritical Mass - Egyenlőség, akadálymentesítés - Elvárjuk!

Quoted post


Vendég

#2 Re:

2014-10-20 19:16

#1: -  

 Szerintem még belekerülhetne a petícióba a mozgássérült autó pályázat módosítása, amely pályázat egy vicc. Sérült gyerekkel nem lehet a megnyert pályázattal mit kezdeni. Kerekesszékes gyereket Suzukiba gyömöszölni, stb.. A minisztérium az erre vonatkozó levelemet lesöpörte.

Emellett még sok-sok mindent bele lehetne írni, óvodai és iskolai integráció, stb. Szerintem a pedagógusokat képezni kéne arra, hogyan viszonyuljanak egy sérült gyerekhez, és hogyan mutassanak jó példát a többi gyereknek.

A szeretetteljes odafordulást kellene az embereknek már kicsi gyerekként megmutatni, hogy abban nőjenek fel, hogy sérült társaik teljes értékűek, egyenértékűek velük, és ez természetes legyen mindenkinek.

Nagyon drukkolok, hogy valami elinduljon most, köszönet az értelmi szerzőnek!

 

Válaszok

Dit

#6 Re: Re:

2014-10-20 21:50:36

#2: - Re:  

Az elfogadás nálunk még gyermek cipőben jár,  sajnos ezt nem lehet tanítani, sem erőlteni, különben sem a pedagógus hanem a szülő feladata (lenne). Amig nincsenek óvodák,  25-30 gyermek van bezsúfolva egy csoportba, nincs megfelelő szakember gárda, fejlesztő pedagógus addig az integráció is inkább ront az elesetteken mint használ meglátásom szerint remélem ez is hamarosan változni fog.

Kiss Csabának pedig hatalmas ködszönet amiért volt bátorsága, ereje, és kitartása a rendezvény szervezéséhez, a továbbiakban pedig nagyon sok sikert kivánok neki, valamint minden érintetnek kivánok nagyon sok erőt, egészséget kitartást, fantasztikusak voltatok tegnap.

 

Éva

#11

2014-10-21 10:29:14

#2: - Re:  

 Abszolút egyetrétek.

És ami az autót illeti, - engem ez érint most leginkább - valóban egy vicc...minden szempontból...

 

Én is szívből  gratulálok az ötlethez, és a szervezéshez is!!!!!!!


Vendég

#44 Re: Re:

2014-11-06 12:00:10

#2: - Re:  

 Köszönjük a javaslatot.