A kutya nem dög!

Quoted post

sese

#18

2014-08-28 10:28

Mundruczó Kornél filmje A fehér isten, kicsit talán didaktikusan, de megmutatja, hogy egy emberileg szétesö társadalom,  hogyan old meg problémákat. Az "állatiakat" is embertelenül.

Válaszok


Vendég

#19 Re:

2014-08-28 12:15:47

#18: sese -  

 Ma sem a problémákat akarja megoldani senki, főleg, ha a valódi megoldás mindenki részéről felelősség vállalással jár.  Nem véletlenül kevés az aláírás az igazi megoldást kereső petícióknál. Nüanszokon és tüneti kezelésen lovagolnak, háborogva védik azokat, akik felelőtlensége miatt került az állatuk olyan helyzetbe, ami a végzete lett. 

Ha pl. elütnek egy kutyát, vagy lelövik a vadászok, esetleg széttépi egy másik állat, valaki dühében végez vele, mert bejár hozzá és rendeszeresen kárt csinál,  akkor mindneki hibás, csak a vadbarom gazdája nem, aki pontosan tudja, hogy a kutyája álló nap csavarog, de nem tesz ellene semmit.

Felelős állattartás! Ez a kulcsa annak, hogy se gyepmesteri telepekre, se állatmenhelyekre ne legyen szükség. Ehhez elengedhetetlen lenne a pontos nyilvántartás, minden kutya és macska bechipelése és a kötelező ivartalanítás bevezetése.