Internetes petíció Esterházy János védelmében

Quoted post

egy_ujvári

#8 Stratégia.

2011-08-28 09:26

Uraim, hát gondolkozzanak kicsit magasabb szinten! Talán Gasparovičnak Kovács Ildikó Mucsáról fog pofont adni azzal, hogy aláírja ezt a petíciót? Bizony nem! Gasparovič magasról tesz rá, hogy mit mond egy mucsai lakos. Még 1000 mucsai sem fogja őt érdekelni. Gasparovičnak csak az fájna, ha a zsidók hivatalos képviselői mondanák ki, hogy Esterházy nem volt fasiszta. Ez egy igazi csapás lenne számára. És egyébként korrekt megoldás is, ugyanis a fasisztaság kérdésének az eldöntésében ki más lenne igazán kompetens, mint pl. a bécsi Wiesenthal központ? A magyar politikusoknak ezzel kellett volna kezdeni a reagálást. Kérdést intézni a bécsi Wiesenthal központhoz, hogy "uraim, mondják meg maguk, mi az ábra"! „Pénzügyi dolgokban nagyon jó tanácsot tudnak adni, meg öreg 80-90 éves trottyokat is ügyesen a bíróságok elé tudnak citálni, akkor ebben a kérdésben is foglaljanak állást, és ne hagyják, hogy a gojok egymás között veszekedjenek.” Ez a fajta politizálás hiányzik Szlovákiában, ahol az itteni magyar politikusok sem látnak az orruknál tovább. Ezért szalasztottunk el eddig minden történelmi lehetőséget, pl. utoljára Szlovákia függetlenné válásakor nem álltunk a sarkunkra és nem mondtuk, hogy minket Csehszlovákiához csatoltak, ezért vagy az 1938-as szlovák-magyar határokat állítjátok vissza, vagy pedig legyen egész Csehszlovákia területén egy népszavazás arról, hogy Csehszlovákia szétszakadjon-e.

Válaszok


Vendég

#25 Re: Stratégia.Minden szava igaz egy_ujvári-nak.

2011-08-28 19:32:27

tantal

#157 Re: Stratégia.

2011-08-30 12:14:10

#8: egy_ujvári - Stratégia. 

 Nagyon okos hozzászólás. Teljes mértékben eggyetértek vele. Hozzáteszem, senki se gondolja, hogy ez az Esterházy ellenes vád Gasparovics tudatlanságára vezethető vissza. Ez nagyon is tudatos beszólás volt. Hogy mi a célja, nem nehéz kitalálni  - figyelmeztetés a magyar kissebbség számára.

egy_kolozsvari

#494 Re: Stratégia.

2011-09-09 01:41:42

#8: egy_ujvári - Stratégia.

Tisztelt Uram - Holgyem!

Egyetertek a fejtegetesevel.Majdhogynem a szambol vette ki a szot.En annyit szerettem volna hozzafuzni ,hogy azokat kene megszolaltatni,akiket Esterhazy megmentett, vagy szolaljanak meg azok leszarmazottai, ha van bennuk egy kis emberi tartas.Lehet hogy naivnak tunok, de csak optimista vagyok.

Újvári

#541 Re: Stratégia.

2011-09-29 21:12:01

#8: egy_ujvári - Stratégia.

Nos egy újvári barátom, akkor most segíts nekünk s a wiesenthal központot szólítsd fel arra védje meg az igazat, aki emberek zsidók ezreit mentette meg. Írják meg nyilvánosan, hogy Gasparovics úr  téved s valóban zsidókat mentett s nem volt fasiszta. Azonban attól tartok ezt nem teszi meg se a Wiesenthal se más központ. Megvárják amíg Gasparovics kiesik aztán majd más elnökkel esetleg elismertetik igazukat ha egyáltalán még érdekel majd akkor valakit. A százszor kimondott hazugság valósága Szlovákiában érvényesül. Ha elismernék Esterházyról, hogy nem volt fasiszta, akkor sok ma élő kitelepített-deportáltról is el kéne ismerni, ők se voltak azok. Köztük nagyszüleimről és szüleimről. Ez a fő ok amiért hazudnak. A valóság az, hogy családunk sose kedvelte Hitlert és sose voltunk nácik. Sose voltunk a Duce-nek se a hívei. Sose voltunk fasiszták vagy nácik vagy kommunisták. Egyikek se voltunk. S azt hiszem azok közül akiket deportáltak senki se volt fasiszta vagy náci a magyarok közül. Csak egyszerűen jólét volt a Monarkhiában aztán az 1. Csehszlovákiában majd jólét volt Magyarországon 1938-1944 között. Ami a német megszállással megszakadt 1944.3.19-én. S utána jöttek a különböző diktatúrák, amelyeket demokratúrák követnek máig. Ez már nem a jólétről hanem a megélhetésről szól.