Közalkalmazotti bértábla

Quoted post


Vendég

#157

2014-07-11 13:32

A pedagógusok bérébe NEM építették be a cafeteriát. Aki eddig kapott, attól az utolsó fillérig elvették és remény sincs rá, hogy kapnak bármit.Elvették tőlük is a ruhapénzt, a szakkönyv támogatást, az étkezési jegyet, az egészségpénztári befizetést, a 13. havi fizetést, a jutalmat, a bérmaradványt... Ők sincsenek valami jó helyzetben ma sem, a bérátrendezés után sem. De az, ami az iskolatitkárok, pedagógiai asszisztensek, rendszergazdák stb. bérével történt az valóban vérforraló és tarthatatlan! Az iskolatitkároknak SOKKAL többet kell dolgozniuk, nagyon megnőttek a feladataik és a felelősségük, a jövedelmük pedig radikálisan csökkent. Ez nem maradhat így tovább!A munkájuk nélkülözhetetlen, nagy szakértelmet és munkabírást kíván. Sokkal több megbecsülést érdemelnek.

Válaszok

Egy technikai alkalmazott

#178 Re:

2014-07-13 15:03:28

#157: -

A pedagógusok még mindig háborognak és sajnálkoznak a fizetésük miatt, ráadásul éppen a technikai alkalmazottaknak panaszkodnak, ami tovább bizonyítja az empátiahiányukat, az önzőségüket és a mérhetetlen intoleranciájukat.  
De lássuk csak!
- Ruhapénzt mi sosem kaptunk, de még csak a kötelező védőfelszerelést (szemüveget) sem.
- Szakkönyv? Még az új programokkal kapcsolatos továbbképzéseket, tájékoztatókat is sajnálják tőlünk. Levélben közlik, hogy használni kell, azután jöjjünk rá magunktól, hogy hogyan. A jogszabályok tekintetében pedig legyünk mindig naprakészek.
- Egészségpénztári befizetés? Szintén sosem járt.
- Jutalom? Valamikor 17 évvel ezelőtt volt, de azóta sem.
- 13. havi fizetés - mindenkitől megvonták, nem csak a pedagógusoktól.
- Bérmaradvány? Micsoda?

Egy dologban igazad van. Az iskolatitkároknak valóban többet kell dolgozniuk, és lényegesen több lett a felelősségük, és tényleg sokkal nagyobb megbecsülést érdemelnének. A pedagógusoknak pedig fel kellene érniük ésszel, hogy a saját kötelező adminisztrációjukat maguknak kell megcsinálni, és nem ráterhelni azt is az iskolatitkárokra. Persze ez a helyi vezető hozzáállásán múlik, de sajnos köztudott tény, hogy az iskolai alkalmazottak tekintetében ember és ember között nincs esélyegyenlőség. A technikai alkalmazottaknak nem csak a fizetése megalázó, hanem a velük való bánásmód is.

Viszont,  mint tudjuk, ez a kezdeményezés nem csak rólunk szól, hisz közalkalmazotti munkakörben durván alacsony fizetéssel nem csak mi dolgozunk. Az egészségügyben, óvodákban, bölcsödékben is bérminimumon tartják a technikai alkalmazottakat a ledolgozott évek számától teljesen elvonatkoztatva. Ez ellen kell fellépnünk!