Sintértelep helyett Menhely!

Quoted post


Vendég

#492

2014-06-30 10:49

Nagyon jó kezdeményezés.... A kutya-és állattartást egyre szigorítják, sokszor meggondolatlanul is,ugyanakkor az állam a sintértelepek működtetésével semmilyen kötelező állattartási rendeletet nem tart be, a telepek messze kimerítik az állatkínzás fogalmát...

Válaszok

realista

#497 Re:

2014-07-10 07:04:51

#492: -

Ez a szigorítás még édes kevés, a jogszabályok betartatása meg nulla!

Be kéne vezetni a kötelező ivartalanítás, minimum a nőstény kutyáknál, macskáknál és a macskákra is ki kell terjeszteni a kötelező chipelés és nyilvántartást. A chipelést és bejelentést szigorúan ellenőrizni kell. Szigorúan büntetni azokat a gazdákat, akik nem takarítanak össze a kutyájuk után, meg felügyelet nélkül csámborognak a kutyáik az utcán és a határban.

Ezek után az intézkedések után pedig pár év múlva nem lenne kérdés sem a gyepmesteri telep, sem a menhely, ugyanis lecsökkenne a kóbor állatok száma, ezt néhány menhely is ellátná.

Nem háborogni kell, nem pumpolni az adófizetőket, hanem logikusan gondolkodni és megoldást keresni.

A kóbor állat kérdés nem az alap probléma, az alap probléma a felelőtlen állattartás, ami termeli a kóbor állatokat. Ha mindenkit rákényszerítünk a felelős állattartásra, a kóbor állat probléma is megoldódik.


Vendég

#502 Re:

2014-08-29 11:27:31

#492: -  

 A szigorítás még igen csak elkelne és főleg az betartatás, akár hatszámjegyű büntetések árán. Talán nem lenne tele az összes futtató kutyaszarral.