Esélyt a sintértelepi kutyáknak!

Quoted post

Dérfi Jánosné
Vendég

#13 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-13 08:48

#10: - Re: Re: Re: Re:

1. Kevesebbet kellene összeharácsolni,mert sokan milliárdos jövedelemre tettek,tesznek szert jogtalanul. Mindenre jutna fedezet.

2.Mi fontosabb lehet egy magát emberségesnek tartó kormánynak,mit az élet védelme? Semmi..És bizonyított,aki állatot öl,embert sem fog kímélni.Mégis büntetlenül marad minden állatkínzás.

3. Ivartalanítani kell,térítésmentesen chippelni,és nem megsemmisíteni a lefoglalt sok millió tonna élelmiszert,hanem kiosztani a menhelyeknek....Elárulom,ezek megvalósítása nem kerülne többe,mint a szerencsétlenek legyilkolásának költségei,sintértelepek fenntartása........... Nem kellenek sintértelepek.Nem kell sintér.Állatvédők vezetésével menhelyekké kell alakítani őket,természetesen rendszeres ellenőrzés mellett.

4.Kicsit rendszabályozni kell az állatorvosi kamara tevékenységét,és nem törődni vele,ha ezek hallatán heves hisztériát kelt a médiában. Ingyenessé kell tenni a kötelező oltást,és utána kell nézni,valóban szükséges -e évente,mi a tapasztalat az unióban..... Itt a Facebookon rengeteg olyan állat van,akibe beletették a chipet,de az állatorvos nem regisztrálta...Büntetni kell,nem csupán a gazdát,a felelőtlen orvost is.

Szerencsére a mi állatorvosunk emberséges,és segít mindenben a mentett állatoknak,de sokan vannak,akik még a vizsgálatot sem vállalják,elsősegélyt sem adnak,még egy sérült,talált kis állatnak sem.

Ez az igazság,a többi mellébeszélés.... Észre kell végre vennünk,hogy felelősek vagyunk értük,ránk szorulnak,és nem nézhetjük tétlenül a holokausztjukat.....Még akkor sem,ha vannak,akik  lassan mesésen működő csúcsmodellé szeretnék nyilvánítani kis Hazánkat.

És még egy "apróság" !!!!!!!!!!!!! Az egyik legízléstelenebb törvény az elmúlt évben a kutyák haszonálattá nyilvánítása....Úr Isten hova igyekszünk? Valóban jó úton járunk? Valóban ezt az irányt akarjuk örökül hagyni gyermekeinknek?

 

Válaszok


Vendég

#14 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-13 12:53:26

#13: Dérfi Jánosné - Re: Re: Re: Re: Re:

Ez mind szép (lenne), ha igaz és megvalósítható lenne... De nem az!

A kutya, mint minden más hobbiállat tartása, egyéni döntés eredménye. Miért kéne a köz vagyonból, vagy az állatorvosok magánvagyonából finanszírozni a felelőtlen állattartók elhamarkodott döntésének, vagy nemtörődömségének eredményét?!

Legyen kedvezményes ivartalaníttás, ingyenes chpipelés, de akkor jelöljük meg hozzá a forrást, mondjuk ebadó, macskák esetében macska adó. Minden kiadásnak kell, hogy legyen fedezete!

A dolog nagyon egyszerű: Ha szigorú büntetéseket szabnak ki a felelőtlen állattartókra, betartatják a jogszabályokat, akkor egyrészt nem lesz kóbor állat, másrészt ha néhány mégis, a bírságból lenne rá fedezet.

 

Kovács Anikó

#16 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-14 14:50:12

#13: Dérfi Jánosné - Re: Re: Re: Re: Re:

Marikám, minden mondatoddal a legmesszebbmenőkig egyetértek! Vegyük már észre, hogy az  önzés, a kegyetlenség, kapzsiság és az emberen kívüli minden más élőlény semmibe vétele tovább nem folytatható! Amennyiben nem vagyunk képesek és hajlandók megfelelő bánásmódot tanusítani a ránk szoruló, velünk élő állatokkal szemben, nem vagyunk méltók arra, hogy az evolúció csúcsán érezzük magunkat! Szégyenletes, balkáni állapotok uralkodnak nálunk ezen a téren! És a megoldás nem mindig pénzkérdés! EMBERSÉG is!