Összefogás az "Alakor" pavilon ellen

Quoted post

Zsák utca

#81 újratervezés

2014-06-08 17:16

A szocializmusban karhatalmilag próbáltak mindent kiirtani az építészetből, kultúrából, ami tradicionálisan saját értéket képvisel, és nyilvánvalóan nem a művészet megújítása volt ezzel a cél. Most egy másik kultúra elemeit keverik -azt is lázítóan arrogáns módon- a sajátunk(?) karikatúrájával és ezt erőltetik szintén karhatalmilag.
Ennél még egy land art gabonakörök közepén pihenő matyóhímzett azonosítatlan (repülő) tárgyat is előbb magunkénak éreznénk.
Máskülönben ez egy k nagy felkiáltó jel is lehetne, hogy sokan ráébredjenek mi folyik valójában elég régóta ebben az országban is. Ismerve viszont az alkotók "szellemi mestereit" (ld. az okkult R.Steiner) a botrányos az, hogy ezt komolyan, reprezentációs céllal gondolták. Miközben valódi értékeket is be szeretnének mutatni, amit lehetne is...
P.S. A "szívesen felgyújtanám" ingeren és a "tényleg ennyire hülyére vesznek mindenkit?" reakción kívül másra kár is számítani. Ha ez volt a cél, bejött.

A Malom viszont letisztult egyszerűségében és őszinteségében szép, nem akar többnek látszani, annál ami.

Válaszok

kulcskérdő

#84 Re: újratervezés

2014-06-18 11:54:23

#81: Zsák utca - újratervezés

Laikusként utánaolvastam a felháborodás tárgyának és alap kérdést nem értek. Remélem a legjobb fórumon teszem fel a krédést, magyarázzatok!

Ti ugye mérnöki tudományt és művészetet is képviseltek egyben. Az első terület a vitáit konkrét mérésekkel általában el tudja dönteni.  A második viszont szubjektív terület, ami pont azért jó, mert nem mérhető, nincs abszolút szép és csúnya benne valakinek ez tetszik, valakinek az. Ha erre azt találnátok mondani, hogy , na igen, de mindennek van határa és van az a szint ami ronda' akkor nem tudom megérteni hogy a kamara és az építész szövetség határozott döntése hogy ítélhette 2.legjobbként az amit itt sokan egyértelműen elítélnek? Az ellen, hogy hogy lett eleve 2. miért nem megy a harc?

Hogy állhat be az egész építész társadalom valami ellen amit önmaga pozícionált 2. legjobb alkotásként? Ez számomra még mindig magyarázatlan öngól.Vagyis az építész társadalom most szembeállt a kamarával is és az épszöv-vel is?

Ha ezt valaki higgadtan meg tudná magyarázni megköszönném.

P.s.:

Zsák utca: neharagudj hogy ezt írom - bár pont ezért is a te írásodra válaszoltam- de az utolsó mondatod végéről szerintem hiányzik a "szerintem" :).Szerintem pl az sem a legszebb. Szerintem átlagos, minimalista divathullám sokadik, egész szép látványterve. szerintem.  És ezzel biztos sokan egyet értenek és sokan nem.
Facebook