Összefogás az "Alakor" pavilon ellen
Quoted post
Zsák utca |
#81 újratervezés2014-06-08 17:16A szocializmusban karhatalmilag próbáltak mindent kiirtani az építészetből, kultúrából, ami tradicionálisan saját értéket képvisel, és nyilvánvalóan nem a művészet megújítása volt ezzel a cél. Most egy másik kultúra elemeit keverik -azt is lázítóan arrogáns módon- a sajátunk(?) karikatúrájával és ezt erőltetik szintén karhatalmilag. Ennél még egy land art gabonakörök közepén pihenő matyóhímzett azonosítatlan (repülő) tárgyat is előbb magunkénak éreznénk. Máskülönben ez egy k nagy felkiáltó jel is lehetne, hogy sokan ráébredjenek mi folyik valójában elég régóta ebben az országban is. Ismerve viszont az alkotók "szellemi mestereit" (ld. az okkult R.Steiner) a botrányos az, hogy ezt komolyan, reprezentációs céllal gondolták. Miközben valódi értékeket is be szeretnének mutatni, amit lehetne is... P.S. A "szívesen felgyújtanám" ingeren és a "tényleg ennyire hülyére vesznek mindenkit?" reakción kívül másra kár is számítani. Ha ez volt a cél, bejött. A Malom viszont letisztult egyszerűségében és őszinteségében szép, nem akar többnek látszani, annál ami. |
Válaszok
kulcskérdő |
#84 Re: újratervezés2014-06-18 11:54:23Laikusként utánaolvastam a felháborodás tárgyának és alap kérdést nem értek. Remélem a legjobb fórumon teszem fel a krédést, magyarázzatok! Ti ugye mérnöki tudományt és művészetet is képviseltek egyben. Az első terület a vitáit konkrét mérésekkel általában el tudja dönteni. A második viszont szubjektív terület, ami pont azért jó, mert nem mérhető, nincs abszolút szép és csúnya benne valakinek ez tetszik, valakinek az. Ha erre azt találnátok mondani, hogy , na igen, de mindennek van határa és van az a szint ami ronda' akkor nem tudom megérteni hogy a kamara és az építész szövetség határozott döntése hogy ítélhette 2.legjobbként az amit itt sokan egyértelműen elítélnek? Az ellen, hogy hogy lett eleve 2. miért nem megy a harc? Hogy állhat be az egész építész társadalom valami ellen amit önmaga pozícionált 2. legjobb alkotásként? Ez számomra még mindig magyarázatlan öngól.Vagyis az építész társadalom most szembeállt a kamarával is és az épszöv-vel is? Ha ezt valaki higgadtan meg tudná magyarázni megköszönném. P.s.: Zsák utca: neharagudj hogy ezt írom - bár pont ezért is a te írásodra válaszoltam- de az utolsó mondatod végéről szerintem hiányzik a "szerintem" :).Szerintem pl az sem a legszebb. Szerintem átlagos, minimalista divathullám sokadik, egész szép látványterve. szerintem. És ezzel biztos sokan egyet értenek és sokan nem. |
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Tiltakozzunk a HUN-REN - egykori MTA - Kutatóhálózat egységének megőrzéséért!
Védd meg a margitszigeti mókusokat! Egy aláírással támogasd, hogy közterületen csak pórázon lehessen bevinni a kutyusokat!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Brovdy Robert hívójel „Magyar“ SBS parancsnoka
399 Létrehozva: 2025-08-29
A vaddisznók életének és természetes élőhelyének védelmében❗🐗💚🌳
312 Létrehozva: 2025-08-27
A tejfehérje-allergia is legyen jogosult támogatásra Magyarországon
244 Létrehozva: 2025-09-03
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
3196 Létrehozva: 2024-08-29
A Martsa Műterem és Művészkert megmentéséért
135 Létrehozva: 2025-09-03
Győri Édes Gluténmentes keksz gyártásának folytatása
1132 Létrehozva: 2025-08-25
Kártalanítást és támogatást a TPO-tilalom miatt kárt szenvedett szakembereknek!
599 Létrehozva: 2025-08-26
A postások is megérdemlik a 150 000 forintos bérkiegészítést!
98 Létrehozva: 2025-09-05
Ne haljon meg több gyerek!!!!
79 Létrehozva: 2025-09-02
Otthonápolási Díj Emelés!!
922 Létrehozva: 2025-08-18
Felnőtt autisták: nem vagyunk láthatatlanok!
503 Létrehozva: 2025-07-31
Mondóka folytatása Mariannal
42 Létrehozva: 2025-09-01
Állítjuk meg a spy néven zsaroló online csalót
30 Létrehozva: 2025-08-31
Duchenne-gyermekek életminőségéért – Kérjük a Duvyzat támogatását!
4927 Létrehozva: 2025-06-09
218-as a Solymári Auchanhoz
302 Létrehozva: 2025-08-20
El a kezekkel és fűrészekkel a Péterhalmi-erdő fáitól!
1977 Létrehozva: 2025-01-18
A kassai magyar oktatás jövője
1221 Létrehozva: 2025-07-04
Petíció az izraeli népirtás és területfoglalás elítélésére
273 Létrehozva: 2025-08-06
Pécsi-víz szennyezés
22 Létrehozva: 2025-09-04
A Maci koncertet a Budapest Parkba a Postással
38 Létrehozva: 2025-08-20