Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

Robin

#4825 Re: Re: Re: Re: Őszintén az akácról

2014-05-14 20:01

Kedves Bpetya,1biológus és névtelen társai!

TELJESEN FELESLEGES ÖNÖKKEL,ELVAKULT ELLENLÁBASOKKAL érdemi vitába bármilyen szakmainak nevezett szinten is bonyolódni,akik kioktatástól és a szakmai kihaénnem melldöngetéstől többre nem képesek itt. Hónapok óta egyértelműen látszik a bomlasztó szándékuk és egyértelmű hovatartozásuk is,azonnal ugranak,mint valami éhes pitbull, ha itt valaki próbál valamilyen módon az akác mellett kiállni vagy az önök saját kis égig magasztalt szakmai esszéinek ellent mondani,azt azonnal szakmai analfabétának titulálják.

Ja és ha már a személyeskedéseknél tartunk,nem is tudom ki  írt itt   "önjelölt professzorokról","megaszondókról","blődségekről és blődökről",,ki vonja kétségbe a másik doktoriját, és ki játsza itt magát mindenek feletti szakmai hozzáértésével önjelölt már már professzornak,hivalkodva a hozzászólásainak számával már már szánalmas tüneteket produkálva!Továbbá kiragadva egy  ordítva árulkodó ezt a kialakult képet erősítő  gondolatot az egyik önjelölt professzorúrtól : "nem igazán értesz a témához, így nem is tudod megitélni az érveimet és a tudásomat" ami mindent elárul önökről!  Szóval engedjék meg,hogy ami a személyeskedést illeti,ennyit reflektáljak már ugyan ! Néztek már önök tükörbe?

Nem kevésbé,amíg önök a fentiekről és az (idézem): "akácpártolókról" teljesen külön és elvonatkoztatva,szándékosan bomlasztva beszélnek itt ,  az akác védelme érdekében létrehozott petíció fórumán,ugyan engedjék meg,hogy én is ellenlábasoknak tituláljam önöket és a pontokba szedett hülyének nézésükkel bezárólag abszolute érdemtelennek tartsam önöket az akác legyen hungarikum témát illetően,s ebből adódóan óvva intek minden akácpártolót,hogy bármiféle szóbeszédbe  elegyedjek önökkel ,pláne az önök "szakmai" és társalgási szempontjait tekintve ne!

Válaszok

bpetya75

#4826 Re: Re: Re: Re: Re: Őszintén az akácról

2014-05-14 20:16:22

#4825: Robin - Re: Re: Re: Re: Őszintén az akácról

Kedves Robin!

Ha már szakmai vitára érdemtelennek tart, az "egyértelmű hovatartozás"-omról esetleg ejthetne pár szót. Ugyanis nem igazán értem, mire is gondol.

A másik: Nem szerencsés szövegkörnyezetéből kiragadott mondatrészeket kritizálni. Főleg úgy, hogy az adott oldalon könnyen fellelhető az azt tartalmazó hozzászólás, ahol látható, hogy az Ön által sugalmazottnál lényegesen árnyaltabban fogalmaztam.

A hozzászólásaim számát pedig csak a 4809-es hozzászólásban említett fikázás kapcsán említettem meg, jelezve, hogy bár valóban volt 2-3 keményebben megfogalmazott megjegyzésem, nem ez a jellemző, vagyis elutasítom a fikázás vádját.

Pitbull sem vagyok, egyszerűen csak nagyon érdekel és érint is a téma, és ez az egyetlen oldal, ahol hónapok óta lehetőség van beszélgetni az akácról. Bár sajnos kevés a vitapartner...

peti

#4828 Re: Re: Re: Re: Re: Őszintén az akácról

2014-05-15 04:21:00

#4825: Robin - Re: Re: Re: Re: Őszintén az akácról

Tisztelt Robin!

Nagyon sok mindenben rosszul működik ez a világ, de egyvalami nagy valószínűséggel inkább helyes: a vélemény szabad. Tisztelettel kérem tekintsen egy kissé vissza, hogy az elmúlt 100 évben kik voltak azok, akiket ez mérhetetlenül felbőszített. Évi egymillió halott felett van a számla.

Vannak és lesznek is mindig olyanok, akik akár terror mellett is (a mai nyilván nem az, de azért ma erdész szakembereket egy tollvonással kitesznek bármely állami állásból bármely helyzetben) meg fogják fogalmazni a véleményüket. Egy propagandával átitatott huszadik század után nagyon nehéz elkülöníteni, hogy ki a fizetett és ki a saját indíttatásból nyilatkozó, nyilván lézetik mindkettő. Nincs más lehetőség, az ember elereszti a mondandóját és az olvasó véleményt formál.

Számomra erdészként egészen nyilvánvaló volt a kezdetektől, hogy az akácpropaganda miről szól. A nyolcvanas évektől a társadalomban elfogyott a korábbról hozott erkölcs, tudás és hit. A bolsevizmus egy kritikus tömeget átlépve megváltoztatta az emberek tudatát. Az erdők tarvágást követő felújítása ettől kezdve egyre akadozott, nyilván előtte is voltak gondok, de nem ilyen mértékben. Számtalan helyen kiváló erdők helyén nem jutott pénz, tudás és tehetség, hogy megfelelően felújítság az erdőt. A szakmában színvonalban hatalmas erodálódás ment végbe. (Nyilván más szakmákban is.)

A rendszerváltáskor remény nyílt arra, hogy megújuljon a szakma. Annak ellenére, hogy sok gond is történt, lehetőség volt építő munkára is. Uszkve 2007-ig ez kitartott, onnan kezdve a bolsi gátlástalanság újra elsöprő erőre tett szert. A jog sem számított. Ez mára azt eredményezte, hogy több száz ha felújítatlan terület van az országban, többségükben magánerdő, de állami is. Ezt a gondot a rendes erdőgazdálkodás keretében már nem lehet orvosolni, csak az akáccal. Mert ahhoz jóval kevesebb munka (értsd: munkaerő, munkahely) kell. Ennek jogi megalapozásáról szól ez az akácpropaganda.

Ez egyrészről környezeti katasztrófát fog eredményezni, másrészről az erdész szaktudás újabb zuhanása következik be. A hozzáadott érték a termelésből, erdőnél a termelőeszközből is eltűnik. Lényegében a szaktudás nélküli lopást jutalmazzák (vörös lobogó). Kövér László 2002-ben tudta ezt. Sajnos mára a fidesz a könnyebb utat választotta, ráadásul propagandával egy szakmai kérdésben. Ez a jövőre nézve legalábbis aggasztó.

egy zalai erdész

egy biológus

#4889 Re: Re: Re: Re: Re: Őszintén az akácról

2014-05-18 15:35:54

#4825: Robin - Re: Re: Re: Re: Őszintén az akácról

Nem emlékszem, hogy bármikor is magas lóról kiosztottam volna valakit (legalábbis ezen a fórumon biztosan nem). Nem tartom magam szakértőnek, és egyébként sem gondolom, hogy csak a szakembereknek lehet beleszolása egy ennyi embert érintő ügybe. Az viszont elvárható, hogy ha már az ember véleményt alkot, tájékozódjon, és ne állítson olyan nyilvánvalóan hamis dolgokat, mint a cikk szerzője. Vagy ha mégis, ne lepődjön meg, ha éri egy-két kritika az írását.

És ha már itt tartunk, én a szerző írását és érveit kérdőjeleztem meg, nem a személyét, vagy tisztességességét, mert nem szokásom személyeskedni. Eddig is és most is érveket írtam, rendszerint azért, mert egy akácpárti hozzászóló kérte, nem pedig melldöngetésből (most is ez a helyzet). Érdemi válaszokat egyetlen esetben sem kaptam (most sem), többnyire csak személyeskedést és sértegetést: a pályázati pénzeket bezsebelő, íróasztal mögül fikázó környezetvédőtől a fizetett liberális megmondóemberig mindennek tituláltak (többek között Ön is). Igyekeztem ezekre is kulturáltan reagálni, vagy ha úgy éreztem, hogy nem menne, inkább nem válaszolni semmit. Ezek után még Ön beszél elvakultságról és személyeskedésről? Kinek is kellene az tükör? :)