Tégy a szexista reklámok ellen

Quoted post

The Justice

#131

2014-04-16 13:06

Hová tűntek? Ezerszer ismételt manipuláció. Ott ülnek a sportkocsikban. Ott állnak, a háziasszonyokat oktató, mindent tudó szakértőként. Ott fújják magukat a legújabb férfideóval, miközben kenik a babaarcukat a legújabb hidratáló krémmel- ez mondjuk jó, kívánatos. Én nagyon szívesen látnék a reklámokban apukákat, akik (gyerekgyógyszer neve) adnak a gyerekeiknek. Apukákat, akik a legújabb mosogatószerrel mosogatnak a fáradt anyuka helyett. Férjeket, akik finom vacsorával várják a menő feleségüket, miközben a legfinomabb fűszerekkel szórják meg azt. Sajnos- még- nem látok ilyet. Inkább olvasd el az összes eddigi hozzászólásom és azokkal szállj vitába- ha tudsz.

"Alapvetően a nők támogatására szorulnak, vagy a nők gondoskodásának tárgyát
képezik."

Mi a probléma azzal, ha az emberek függenek egymástól és egymás támogatására szorulnak? A főnöködtől is függsz. Csak jobb, ha a szerető felesége támogatására és vezetésére szorul egy férfi, mintha vakon követne egy másik, idegen férfit. Az a másik nem szereti, annak nem fontos az élete, akár fel is áldozná, ha jönne egy háború, vagy ha a cégnek az állna érdekében. Mindenképpen függsz valakitől. A függés nem rossz. Nekem, mint nőnek mindig ezt szokták mondogatni! :))) Remélem a "patriarchák" nem tagadják meg saját elveiket is!

"Ha a reklámférfi a közös fogyasztás szereplője, alapvetően kifordul önmagából,
regrediálódik, infantilizálódik, kasztrálódik"

Ha valahol azt olvasom, hogy kasztrálódik, rögtön tudom, hogy hamis agymosás az egész. Infantilizálódni meg egy férfit soha nem kellett mesterségesen. Ha nem lennének infantilisek, felelősséget tudnának vállalni a tetteikért. Nem élnének vissza a nők bizalmával, nem csaponganának, nem lépnének félre, kitartanának a családjuk mellett, nem viselkednének úgy érett fejjel is, mint egy nagy gyerek. Vállalnák tetteik következményét, nem keresnének mentségeket, nem hárítanák a felelősséget az italozásért, a pénz elveréséért, a pofonokért. Ez sem mindenkire vonatkozik.

"ismét a női dominancia tárgyává
válik"

Biztosan sok férfinek bejön ez a vonal. Tudod hogy megy ez. Egy reklám csak akkor él meg, ha van rá IGÉNY. :)

"általános
szerepgyengülés állhat a háttérben"

Akármilyen férfiszerep jöjjön, a nők számára a réginél csak jobb lehet. A felmérések szerint a patriarchális országokban a legboldogtalanabb a nők házasélete.

Válaszok

Tibi, a galádabbik fajta

#134 Légy méltó a nevedre "JUSTICE"

2014-04-16 13:18:17

#131: The Justice -

Te most nem engem cáfoltál, hanem Dr. Hoffmann Mártát próbáltad, akinek a referenciái, (közgazdaság, kvalitatív piackutatás, marketing, kommunikáció stb) már-már megugorhatatlanok. Én még egy szót nem szóltam, egy óvatos véleményt nem fogalmaztam meg...