Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

ifjpalyizoltan

#4526 Hol van szó kiirtásról? (Re: Re: Re: )

2014-03-18 15:13

#2376: nemakác - Re: Re:  

Tisztelt nemakác!

 

Köszönöm újabb kommentjét!

Az az erős gyanúm van, hogy Ön egyáltalán nem olvasta a petíció preambulumát. Idézem Önt: "Mellesleg az EU-s tervezet sem a kiirtásáról szól, nem tudom, ezt honnan szedte a petíció kiírója."

Hát, őszintén szólva, én sem tudom, hogy Ön honnan szedte ezt, de hogy nem a preambulumból, az biztos.

 

Üdvözlettel!

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

Válaszok

nemakác

#4536 Re: Hol van szó kiirtásról? (Re: Re: Re: )

2014-03-20 09:11:36

#4526: ifjpalyizoltan - Hol van szó kiirtásról? (Re: Re: Re: )

Tisztelt ifjpalyizoltan!

Olvastam a preambulumot, és tényleg nem is onnan szedtem. A petíció kapcsán lehet hallani TV-ben, rádióban, lehet olvasni újságban rengeteg mindent. Úgy láttam Ön is belinkelt ilyeneket, amiket bátorkodtam elolvasni/meghallgatni/megnézni. Mondhatni a csapból is az folyik, hogy az EU ki akarja irtani az akácot. Mivel Ön ez ellen nem tiltakozott, azt feltételeztem, hogy egyetért vele. Egyébként idéznék az egyik előző hozzászólásából:

"Teljesen biztos, hogy az EU Invasive Alien Species jegyzékéből a rendelettervezetbe bekerülő fajok esetében szinte  a teljes kiirtás vár. Mivel az Unió nem adott semmilyen hivatalos írásbeli garanciát arra vonatkozóan, hogy a fehér akác nem fog bekerülni ebbe a jegyzékbe. Ezért fennáll a reális veszélye annak, hogy amennyiben az akác bekerül a jegyzékbe, rá is a teljes megsemmisítés vár. Ez sajnos  mindent vagy semmit alapon működik."

Kérem, hogy ne nézzen hülyének, és reagáljon érdemben a hozzászólásomra!

Az Ön által belinkelt blogon Lengyel Attila elég kimerítően válaszolt a fenti bekezdésére, korábban Molnár Attila is lehozott egy ilyen cikket. Nem látom, hogy Ön bármelyikre érdemben reagált volna.

Üdvözlettel:

Egy ellenző