Sintértelep helyett Menhely!

Quoted post

Vénmacska

#478 Mentés

2014-03-07 10:27

Több hozzászólást elolvastam (valamennyire nincs időm) és sajnos szomorú következtetéseket vontam le. Sajnálatos, hogy vannak emberek, akikből csak a gyűlölet szól az állatokat védőkkel szemben. Az is sajnálatos, hogy milyen stílusban írnak emberek egymásnak. Azt gondolom, hogy aki nem akarja menteni az állatokat az ne ehhez a petícióhoz szóljon hozzá. Ennyi.
Mindenkinek van lehetősége olyan petíciót indítani, ami számára kedvező, illetve az ő meglátásait, érzelmeit tartalmazza. Véleményem szerint azonban, míg nekünk embereknek lehetőségünk van eldönteni, hogy mekkora családot vállaljunk, addig az állatoknak nincs, sőt vannak emberek, akik kifejezetten nyerészkedés céljából tenyésztenek is, majd a "feleslegtől" valamilyen formában meg akarnak szabadulni.
Az sem egészen járható út, hogy felülről azaz mindenben az államtól várjuk a megoldást a segítséget. Ugyanis nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy csak azt lehet szétosztani, ami az államkasszába befolyt, az magától soha nem fog feltöltődni! Utána fontossági sorrendet kell felállítani, hogy mire mennyi költhető, ez sem egyszerű, főleg nem akkor amikor gazdasági válság van.
Így aztán az állatokra vajmi kevés pénz jut. Következésképpen nem "állambácsit" kell támadni, hogy adjon több pénzt, mert a "nincsből" nem tud, hanem arra kellene törekedni, hogy egy olyan jogszabály változtatást érjünk el, ahol magából a büntetésekből befolyt pénzt lehetne állatvédelemre költeni. Először is azt gondolom, hogy hobby állat szintjén is bejelentési kötelezettségük lenne a gazdáknak (ha nem jelenti be büntetném), mert innentől kezdve lehetne ellenőrizni, hogy megfelelően van-e tartva az állat. Oltási ivartalanítási kötelezettségek elmulasztását szintén szankcionálnám. A kínzást, az állatviadalokat, az állatok megölését pedig börtönnel büntetném.
Vannak országok, ahol ez működik. A baj csak az, hogy nálunk ezzel a fene nagy liberalizmussal van a gond, mert mindenki azt hiszi, hogy azt csinálhat, amit akar. Azt gondolom, hogy ez is egy hibás felfogás, mert egy közösségben bizony alkalmazkodni kell egymáshoz.
Segítséget pedig bármiről legyen szó csak az várjon, aki maga is ad, és bármilyen hihetetlen ez nem csak pénzben nyilvánulhat meg!

Válaszok


Vendég

#488 Re: Mentés

2014-06-13 12:41:14

#478: Vénmacska - Mentés

Jogos! A legtöbb követelőző fel lenne háborodva, ha mondjuk a fedezetre ebadót vetnének ki rájuk. ;)

"imádom a négylábú állatokat"

#491 Re: Mentés

2014-06-28 16:38:18

#478: Vénmacska - Mentés

AZ állam bácsit ugyancsak sok mindenért lehet támadni és erre "ő" ad okot.!!!!!!!!!Gondolj bele, hogy áll az egészségügy??:::kórházakban nem adnak fájdalom csillapítot, mert vigyen a család, erre sincs, arra sincs pénz az államkasszában!!!???? de::::::::::::::::::::::::Felcsuton lehet stadiont építeni, annyiért...........!!!??????Úgy, hogy csak ne védd az államot:: a magyar fehér házban alvók és szunyókálók /nem helyesírási hiba-akarattal van így/ a" kevéske kis jövedelmük mellé" lopnak, csalnak, sikkasztanak......és nincs vonzata, arányosan..........osszák maguknak az államkasszát és tényleg nem fog feltöltődni................és ezért "NINCS" és nem is "LESZ"...............más, mint gazdasági válság...és a TE GYEREKED SEM FOG JOBBAN ÉLNI, DE MÉG AZ UNOKÁID SEM..és el lehet ezen gondolkodni rendesen..!!??