Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

bpetya75

#3135 Re: Re: Tiltakozzunk a gémeskutak kiirtása ellen is!

2014-02-19 10:25

#3127: - Re: Tiltakozzunk a gémeskutak kiirtása ellen is!

Ez érdekes kérdés, nem tudom a választ. Az itthoni bürokráciát ismerve abban biztos vagyok, hogy megbonyolítja a szabályozást.

A hungarikummá nyilvánításnál sokkal fontosabbnak és hasznosabbnak tartanám, ha lennének olyan uniós pályázatok, amelyek a túl jó termőhelyen álló idegenhonos állományok (nem csak az akácról beszélek) őshonosra cserélését támogatnák. Számomra a legdühítőbb ebben az, hogy lett volna rá keret, a tavaly lejárt eu-s költségvetési ciklusban rengeteg erdészeti célú támogatási pénz maradt bent, amire ősszel írtak ki pályázatokat. De persze nem valami értelmes szakmai dolgot céloztak meg, hanem turistautak, pihenőhelyek létesítésére, meg kilátók építésére lehetett pályázni...

Válaszok


Vendég

#3139 Re: Re: Re: Tiltakozzunk a gémeskutak kiirtása ellen is!

2014-02-19 10:37:44

#3135: bpetya75 - Re: Re: Tiltakozzunk a gémeskutak kiirtása ellen is!

Köszönöm a választ. Bár nem volt kielégítő. De ugye senki sem tudhat mindent. Bürokrácia borzasztó, sajnos tapasztalom.

Engem ezzel  a szabadságharccal (már ha tényleg a kormány kezdeményezte) tuti nem befolyásolnak, mert én eddig sem szavaztam soha erre a diktátorra és brigádjára és ezután sem fogok. Felénk is a turistautak a menők mostanság. Bár jó részen a bálványfát is irtották pályázattal. Valami vegyszerrel is lekenték a kivágott sarjak tövét, azóta azon a részen  nem hajt szerencsére.

Ez pozitívnak tartom, mert szerintem a bálványfa és a gyalogakác az igazi ellenség felénk.