Az akác legyen hungarikum!

Quoted post


Vendég

#2856 Re: Re: Re: Re:

2014-02-18 09:54

#2837: - Re: Re: Re:

Az akáctelepítés tiltása,támogatás megvonása,esetleges állománycsere és az ezek miatt kieső sokmilliós bevételkiesés és tüzifa,valamint iparifa készlet kiesés és ezek összessége miatti életvitel váltásra kényszerült embereket,erdőtulajdonosokat,földtulajdonosokat,lakókat ki fogja kártéríteni az elkövetkezendő 150évre? Az ökoszisztéma?

ERRE VÁLASZOLJATOK!

Válaszok


Vendég

#2859 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-18 09:59:13

#2856: - Re: Re: Re: Re:

"Az akáctelepítés tiltása,támogatás megvonása,esetleges állománycsere és az ezek miatt kieső sokmilliós bevételkiesés és tüzifa,valamint iparifa készlet kiesés és ezek összessége miatti életvitel váltásra kényszerült embereket,erdőtulajdonosokat,földtulajdonosokat,lakókat ki fogja kártéríteni az elkövetkezendő 150évre? Az ökoszisztéma?

ERRE VÁLASZOLJATOK!"

 

Válaszolok:

1. nem kiírtani akarják az akácot, hanem szabályozni és gátat vetni a tréhódításának olyan területeken, ahol nem lenne szabad akácnak lennie. ("A tervezet IV. fejezete, benne a 17. cikk éppen az ilyen széles körben elterjedt özönfajokkal kapcsolatos bánásmóddal foglalkozik, és féken tartó intézkedésekről szól.")

2. "Az akáctelepítésekkel, ezek támogatásával, avagy korlátozásával kapcsolatos szakmapolitikai döntéseket úgy kellene meghozni, hogy abban minden, a társadalmi közérdek valamely szeletére fókuszáló szempont szerepet kapjon, erdőgazdálkodóink és méhészeink boldogulásától természetes élőhelyeink megőrzésén, természetes beporzó faunánk fenntartásán keresztül az alföldi homokterületek vízháztartási helyzetének javításáig." - ez lenne az ésszerű. Csakis ez.