Az akác legyen hungarikum!

Quoted post


Vendég

#173

2014-02-13 08:01

Nemes harc, nemes harc... Biztos, hogy reális veszély ellen? Én még nem láttam sehol hiteles forrást arra, hogy az EU akár csak az akác kiirtására utalt volna.

Bár valódi nemzeti természetvédelmi értékeink mellett is kiállna valaki, akinek ilyen ereje van!

Válaszok

ifjpalyizoltan

#217 Ez nem egy harc... (Re: )

2014-02-13 10:24:45

#173: -  

Kedves Vendég!

 

Köszönöm a megtisztelő véleményét!

 

Szeretném újra megerősíteni azt, amit már sokszor leírtam, hogy ez nem egy harc valamilyen veszély ellen, hanem egy szándék mind szélesebb körű kifejeződése valami mellett, amit az emberek sokasága értéknek tart a mindennapjaiban.

 

A Kárpát-medence őshonos fásszárú növényei melletti elkötelezett kiállásomat pedig bizonyítsa mindaz, amit a prof. Bartha Dénes által szerkesztett 'A Sóstói-erdő' c. erdészettudományi monográfia (NYÍRERDŐ Zrt., Nyíregyháza, 2013.) természetföldrajzi nagyfejezetének a biogeográfiai alfejezetében leírtam. De mindez nincsen szöges ellentétben az akác érték mivoltával - csak ha ezt a vélt ellentétet készakarva kiverjük szögekkel. Melyiket választjuk? Az egymást szeretetlenül ostorozó verbális szöges korbácsot - vagy az egymás érdekeit kölcsönösen megérteni, elfogadni és támogatni kész, konszenzuskereső baráti jobbot? Melyiket könnyebb? Nekem az utóbbit. És nem valami ellen, hanem mindazok mellett, amelyet az emberek értéknek tartanak, amelyet pedig nincs is jogom kétségbe vonni.

 

Baráti és konszenzuskereső üdvözlettel!

 

 

a Kezdeményező

egy nyírségi erdőmérnök

akáctüske

#397 Re:

2014-04-03 15:32:25

#173: -  

 A 4mancs akciója sem volt reális?

Az EU. ennél ravaszabbul csinálja a kivágott akácos helyett nem engedélyezi az újra telepítését!

Többet akar tudni! Facebokon Horváth - Méhészet Mennyeien Édes Zamat