A Magyarországot érintő Trianoni-békediktátum revíziója!!

Quoted post

paragarno

#29 Re:

2014-01-22 15:59

#16: -

Kedves #16, azon gondolkodom, vajon mi volt a célja a hozzászólásodnak? A kérdés az, hogy van-e helye egy, a Trianoni békediktátumot ellenző petícióban ellenvéleménynek. Ha logikusan átgondolod, rájössz, hogy nincs. Mert, ha van olyan épeszű magyar ember, aki helyesli a béke diktátumot, az ne írja alá ezt a petíciót. És ha ezzel még nem elégszik meg, akkor nyújtson be egy ellen petíciót ez ellen a petíció ellen azok nevében, akik helyeslik a Trianoni békediktátumot, és azt ott kommentelje, és ne itt. 
Az a véleményem, hogy Te csak okoskodni akartál, de véletlenúl nem törölték...

Válaszok


Vendég

#45 Re: Re:

2014-01-24 08:03:59

#29: paragarno - Re:

:) Olvasd el még egyszer. A gondom az, hogy ugyanaz az eszme uralkodik itt is, mint anno. Az, hogy a trianoni békediktátum megszülethetett, egy viselkedésnek a következménye, tünete.
Ahogy olvasható, nem hallgatták meg a magyar küldöttséget, csak már aláírhatták a szerződést. Nem is ismerték azt a területet, amiről dönteniük kellett.
Itt a petícióban tényekről van szó. Én nem tudom, nem ismerem az adatokat, viszont itt nincs semmi rendesen lehivatkozva, én pedig nem vagyok a történelem ezen területének szakértője, így sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom azokat.
A kérdésem -és amivel problémám is van-, az az, hogy ha valaki ezeket a tényeket kérdőjelezi meg (például a flotta veszteségeit, nem a közismert adatokra gondolok), az miért kerül törlésre? Miért baj az, hogy ha egy átgondolt, pontos petíciószöveg kerül majd "tovább"? Ez pedig csak beszélgetéssel, a tények átgondolásával, felkutatásával lehetséges. Szerintem. De szóljon, ha van itt egy Romsics Ignác. :)

Tibor

#58 !

2014-02-21 15:55:32

#29: paragarno - Re:

Kedves kommentelő(k)! Sajnos van olyan magyar ember aki helyesli a Békediktátumot.Bár ezeket nem nevezném épeszüeknek, ezért kérlek ne adj(atok) nekik ötleteket, mármint ellen petíció tárgyában, mert hipp-hopp megírják, és beadják. Akik képesek a saját országukat feljelenteni minden apróságért, azok mindenre képesek. Remélem nem voltam tulságosan gyűlölködő. Még egy ötlet, kommentet az irhasson, aki már aláírt.Gondoljátok végig!