Védjük meg a Normafát! Normafa - Természetesen!

Quoted post

Abonyi Nándor Soma

#60 sötétzöldek hajrá

2013-10-02 15:20

Én is szeretem a környezetet, próbálom is védeni, nálunk is van kék meg sárga kuka. Ennek ellenére én támogatom a normafai beruházást. Érdekes, hogy az alpokban hány sípája van, gyönyőrű környezettel és ott ez a kutyát sem zavarja. Kíváncsi lennék, hogy a szavazók közül, ha tehetnék, hányan választanának inkább egy nyári ausztriai wellness és aktív pihenést, bármelyik normafán megtalálható panzió, vagy hotel helyett. Szándékosan írtam, hogy nyári, mert egy sípályával kapcsolatban senkinek nem jut eszébe nyári időtöltés, a bobon kívül. Pedig van bőven, amit egy ilyen komplexum adhat. A téli szezont pedig gondolom nem kell magyaráznom.
Arra pedig senki nem gondol, hogy ilyen beruházás mellett azért többnyire foglalkoznak az eddig egyébként elhanyagolt erdővel és az hosszú távon jót tesz a természetnek is. Végezetül pedig nem akarok geometriai, meg térképészeti vitát folytatni, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a számolt irtás területe nem annyi amennyi valójában...


Válaszok

Pali44

#82 Re: sötétzöldek hajrá

2013-10-03 12:11:30

#60: Abonyi Nándor Soma - sötétzöldek hajrá

Tartok tőle, hogy a kedves hozzászólónak fogalma nincs arról amiről beszél. Sajnos az ilyen eszementeknek prédikál a kormányunk, hogy tapsolhassanak.

A téli szezon a Normafánál évente ha nagyon sok hó van akkor kb. 20 nap és az se egybefüggően. Aki azt hiszi, hogy ezt a szezont hóágyúval meglehet hosszabbítani az nem tudje, hogy ahhoz, hogy működjön a hóágyú minus öt alatt kell lenni a hőmérsékletnek napokig. Ez kb. azonos a fenti időszakkal. A hóágyúval maximum azt lehet elérni, hogy ne az első nap tólják le a deszkások a havat a hegyről.

Az idősebb csókák mint én is vagyok nosztalgiáznak a régi szép telekről, de sajnos akkor sem volt hó.

 

A hóágyúzáshoz szükséges lennel kb. 20-30.000m3 víztározóra amelyből dolgozni tudna a hóágyú.

Szerintem csak nagyon kevesen tudják, hogy a Harangvölgyben levő évente-háromévente megelevenedő források vízét a Szép Ilona kocsiszínnél is látják. Tudniillik, hogy a Zuglitei út felső részé nincxs csatorna.

Az önkormányzat főépítésze pedig kijelenti, hogy ahhoz nekik semmi közük és nekik nincs arra pénzük, hogy megoldják. Vajon milyen formában szeretnék a hóágyúzott havat levezetni a hegyről.

 

Az egész térképen az látszik, hogy a tervező semmit nem tud a környékről és kissé dilettáns.

 


Vendég

#197 Re: sötétzöldek hajrá

2013-10-17 09:29:38

#60: Abonyi Nándor Soma - sötétzöldek hajrá

Kedves Nándor, a környezetvédelem nem a kék és sárga kukákba való szelektív gyűjtést jelenti. Elsősorban a fogyasztás mérséklése, az agyoncsomagolt és félkész termékek nem megvétele, 100 km-en belülre eső termelőktől kell megvenni az élelmiszerek nagy részét és többek között a tömegközlekedés használata jelenti a tudatos környezetvédelmet.

Vajon az Alpokban lévő gyönyörű környezet az élő környezet vagy csak mű dolog? Élőként értem a kisállatok, ragadozóik jelenlétét. Az egész flóra és fauna harmonikus, aránylag zavartalan életét. Mert nem mindegy, hogy egy angol parkról beszélünk vagy egy természetes élőhelyről. A normafa vad, kevés emberi beavatkozással. Az erdészek évek óta tartózkodnak a tarra vágástól. Legutóbb két hatalmas szarvasbogarat figyeltünk meg. A Normafa nem lehet egy sícentrum, hanem elsősorban a város mocskának a szűrője.

Az Alpokban rengeteg az erdő, de csak egyetlen helyen van igazi értelemben vett őserdeje. Stájerországban. Egy nehezen megközelíthető völgyben. És ide senkinek eszébe nem jut sípályákat építeni. Hanem szigorúan védik és csak gyalogos túrákat tehetünk benne.

Indi

#215 Re: sötétzöldek hajrá

2013-11-02 20:55:50

#60: Abonyi Nándor Soma - sötétzöldek hajrá

"majdnem biztos vagyok benne, hogy a számolt irtás területe nem annyi amennyi valójában..."...hm, hát akkor Ön valóban nagyon bizakodó. Nem, biztos nem akarnak annyi fát kiirtani, mint amennyit terveztek, persze, biztos csak kevesebbet. ?? Járt Ön mostanában a Normafán? Gyönyörű, tiszta, csendes hely, ahová rengeteg ember szeret kijárni sétálni, napozni, végre egy messzebbi horizontra irányítani a tekintetét, kiterjedni, mert a város jó bizonyos dolgokra, de erre nem. Erre csak egy ilyen tájon van lehetőség. Az Alpokban rengeteg hegy van, és rengeteg erdő. Valószínűleg így sem kellett volna ennyihez hozzányúlni, de ott legalább több maradt érintetlenül. Ezt a két dolgot ne hasonlítsuk össze. Normafa, és a budai hegyek, a város közelében viszont csak egy van. És ezt rengetegen szeretik, így, ahogy van. Az erdőnek meg nem kell több foglalkozás, mint amit most kap. Köszöni szépen, jól van. Nem fejlesztés-ellenesek vagyunk itt, csak az ésszerűtlen, kapzsiságon alapuló, és értékromboló fejlesztések ellen. Illetve inkább valamiÉRT vagyunk itt. Azért, hogy a Normafa olyan gyönyörű maradjon, amilyen most, és ne vegyék el a budapestiek kb. utolsó mentsvárát...Köszönettel,